Home Persoonlijk Flash-backpack #10: Terugblik op augustus

Flash-backpack #10: Terugblik op augustus

door Dewi
Terugblik

September is inmiddels alweer 10 dagen oud (tijd vliegt!), maar ik wil jullie het maandoverzicht van augustus toch niet onthouden. Augustus was een maand van uitersten: stress, feestvreugde en een heerlijk ontspannen reis door Maleisië. Vandaag blik ik terug op de maand augustus. Kijk je met me mee?

Favoriete artikelen op Backpack vol verhalen

Chinese gewoontes

 • Mijn persoonlijk favoriet deze maand is het artikel waarin ik mijn liefde voor Vlieland omschrijf. Dit eiland heeft me enorm gegrepen en ik werd opnieuw verliefd op mijn eigen land.

Vlieland

Backpack vol verhalen op Instagram

Mijn instagramaccount stond deze maand bijna volledig in het teken van onze reis door Maleisië. Zo leuk om via dit kanaal ‘live’ foto’s te kunnen delen en jullie op die manier mee te nemen op reis.

 • Georgetown vond ik een geweldige stad vol met streetart! Onderstaande foto was deze maand favoriet.

 • Mijn persoonlijke favoriete foto van deze maand is deze van de Cameron Highlands. Toen we hier aankwamen stortregende het en zagen we geen hand voor ogen. Toen het de volgende ochtend opklaarde, waren deze uitzichten dan ook echt een cadeautje!

Inspirerende artikelen van andere bloggers

Ik vind het altijd heel leuk om artikelen van andere bloggers te lezen en op die manier inspiratie op te doen. Hieronder mijn favoriete artikelen van collega-bloggers die ik jullie aanraad om te lezen:

 • Jordanië is een land dat al heel lang op mijn bucketlist staat. Esther van Lifelicious nam haar lezers deze maand mee naar Jordanië in 18 foto’s. Deze prachtige foto’s maken dat dit land alleen maar verder stijgt op mijn bucketlist.
 • Noorwegen is ook zo’n land dat ik al heel lang eens wil bezoeken. De foto’s en het verhaal van Stéphanie van FrenchyDutchy over wandelen op Senja naar Bergtop Segla maken mij alleen maar enthousiaster.

Dieptepuntjes in augustus

 • Scriptiestress!! Niet van mijzelf, maar van Koen. Hoewel hij al een hele tijd een ontzettend leuke baan heeft, moest hij nog ‘even’ afstuderen. Dit leverde in augustus een aantal behoorlijke stresvolle momenten op.
 • Tijdens ons bezoek aan de geweldige stad Georgetown besloten we om ook naar Penang Hill te gaan voor een mooi uitzicht over de stad en het eiland. Waar we alleen geen rekening mee hadden gehouden was de Malaysia Holliday, waardoor het ontzettend druk was en we een uur in de rij hebben gestaan om naar boven te gaan. Dezelfde hoeveelheid mensen moest natuurlijk ook weer naar beneden en deze rij was nóg veel langer. Pas na twee uur waren we eindelijk weer beneden. Echt zonde van de dag!

Geluksmomentjes in augustus

 • Ik was jarig begin augustus! Op mijn verjaardag hebben we heerlijk gegeten met mijn ouders en Koen.
 • Sushi met mijn vriendinnetje Lisa is altijd een feest!

 • Wiehoeeee… Koen is afgestudeerd en mag zich nu ook officieel Master of Science noemen!
 • Dat hebben we natuurlijk direct gevierd met een lekker hapje en een drankje.
 • En met de heerlijke wetenschap dat Koen nu klaar is met zijn studie vertrokken we halverwege deze maand naar Maleisië.

 • Cocktails op het heliplatform met uitzicht op de skyline van Kuala Lumpur.

 • Na de hectiek van Kuala Lumpur kwamen we tot rust op het prachtige eiland Pangkor.

 • We genoten van de meest prachtige zonsondergangen.

 • Georgetown is een van de leukste plekken waar ik ooit ben geweest om streetart te spotten.

 • En wat een heerlijk streetfood hebben ze daar!

 • Eigenlijk hebben we (bijna) overal in Maleisië ontzettend lekker gegeten.

 • We sloten de maand af op de Cameron Highlands, waar het veel koeler was dan in de rest van Maleisië. Een klein beetje verkoeling was heel erg welkom. En wat een mooi landschap!

Flash-forward

In Maleisië heb ik mijn backpack weer aardig gevuld met nieuwe verhalen. Artikelen met ervaringen en tips volgen dus heel snel!

Tot zover mijn terugblik op de maand augustus. Hoe is jullie maand geweest? En hebben jullie nog leuke plannen voor september? Laat het me weten in een reactie hieronder, ben benieuwd!

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter