Home Canada Eta Canada aanvragen: hoe werkt het?

Eta Canada aanvragen: hoe werkt het?

door Dewi
ETA Canada

Helaas ben ik slechts één keer een paar dagen in Canada geweest. In Toronto om precies te zijn. Mijn tripje Toronto maakte deel uit van een studiereis door Noord-Amerika. Destijds had ik niet de gelegenheid om meer van Canada te zien, maar ik moet zeggen: mijn eerste kennismaking met Canada smaakte naar meer. Ik zou dolgraag nog eens teruggaan om dit fantastische land met een camper te verkennen!

Toen ik in 2015 afreisde naar Canada hoefde ik nog geen ETA aan te vragen. In 2016 is hier echter verandering in gekomen. Wie vanaf maart 2016 een reis naar Canada wil maken, moet een ETA aanvragen. In dit artikel vertel ik je alles over het ETA Canada aanvragen.

Wat is een ETA?

Wat is een ETA, vraag je je misschien af? De afkorting staat voor Electronic Travel Authorization en is als het ware een elektronische reisvergunning. Door het aanvragen van een ETA krijg je als het ware toestemming van de Canadese overheid om het land binnen te reizen.

Lees ook: Street art in Toronto: creatief West Queen West

Wat is het verschil tussen een visum en een ETA?

Een Canadese ETA is iets anders dan een Canadees visum. Waar een ETA een elektronische reistoestemming is, is een visum een tastbare vergunning in je paspoort. Afhankelijk van je nationaliteit vraag je een ETA of een visum aan. Alle inwoners van de Europese Unie kunnen echter gewoon een ETA aanvragen, met uitzondering van Bulgarije en Roemenië. Een ETA is makkelijker en sneller aan te vragen dan een visum. Voor Nederlandse en Belgische reizigers is dit dus geen enkel probleem.

ETA Canada

Hoe lang is je ETA Canada geldig?

Vanaf de datum waarop je ETA is toegewezen, is deze vijf jaar geldig. Mocht je paspoort echter binnen deze vijf jaar aflopen, dan vervalt ook de geldigheid van de ETA. Voor een nieuw paspoort, zou je dan dus opnieuw een ETA aan moeten vragen. Gedurende deze vijf jaar mag je meerdere keren naar Canada afreizen en per keer mag je maximaal 6 maanden aaneengesloten in Canada blijven.

ETA Canada aanvragen: hoe werkt dat?

Je ETA Canada kun je uiteraard aanvragen via de officiële website van de Canadese overheid. Een andere optie is om je ETA Canada aan te vragen via een visumbureau. Een betrouwbaar Nederlands visumbureau is eVisa Application Services. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk kunt betalen met iDeal en je dus niet perse een creditcard nodig hebt om je ETA aan te vragen.  

Lees ook: 7x leuke tips om te doen in Toronto

Wat  heb je nodig om je ETA Canada aan te vragen?

Om je ETA Canada aan te vragen heb je eigenlijk alleen een geldig paspoort nodig. Om toegelaten te worden moet je paspoort nog minstens geldig zijn gedurende je geplande verblijf in Canada. De ETA is gekoppeld aan je paspoort, dus je moet het land met hetzelfde paspoort betreden als waarmee je de aanvraag gedaan hebt.

Tip: je ETA is elektronisch gekoppeld aan je paspoort. Als je naar Canada afreist, hoef je dus geen bewijs van je toegewezen ETA te laten zien.

Wat kost een ETA voor Canada?

De prijs van een ETA voor Canada is vastgesteld op $7 CAD. Mocht je gebruik willen maken van de service van eVisa Apllication Services dan betaal je nog €12,- voor de bemiddelings- en administratiekosten.

Ben jij al eens naar Canada geweest?

Dit artikel heb ik geschreven op verzoek van eVisa Application Services. Lees voor meer informatie de disclaimer.

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter