Home Azië Onze eerste stappen in Sri Lanka

Onze eerste stappen in Sri Lanka

door Dewi

Na een dag in Sri Lanka zit mijn hoofd al vol met indrukken. Verrassend en divers zijn de eerste twee woorden die in mij opkomen. Vriendelijke mensen. Glimlachen. Heerlijke curries. Samosa’s. Stalletjes met streetfood langs de weg. Strand. Bollywood muziek en oranje kokosnoten.

In Negombo starten we onze reis door Sri Lanka. Het is een kustplaats, dus na de lange vlucht besluiten we eerst even een kijkje op het strand te nemen. De gezellige sfeer is het eerste wat mij opvalt. Het strand zit vol met gezinnen, die met zijn allen in de golven spelen. Gierend duiken zij het water in. Twee oude vrouwen houden elkaars hand vast en twijfelen of zij de ontzettend hoge golven aandruven. Ze gaan er uiteindelijk niet in. Het zijn vrouwen die op een prachtige manier grijs zijn geworden. Hun haren glanzen en zijn zilver gekleurd. Het is ongelofelijk hoe mooi de tijd hen staat.

Negombo

Het contrast met de twee oude vrouwen is groot. Overal staan op het strand kinderen te vliegeren. De lucht hangt vol met kleurrijke vliegers. Het is een feestelijk gezicht. Lachend rennen zij met hun vliegers over het strand. De vaders staan er trots bij. Naar het schouwspel dat zich hier voor mij op het strand van Negombo afspeelt, kan ik uren kijken. Ik geniet intens van de sfeer, van de vrolijke mensen en van de manier waarop jong en oud met elkaar omgaat. Respectvol en warm.

Wij zijn hier op het strand nog een aardige bezienswaardigheid. Hoewel mensen hier ongetwijfeld vaker toeristen zien, worden we aan alle kanten aangestaard. Niet op een vervelende manier, maar mensen lijken zich te verwonderen. Ze lachen naar ons en sommigen willen heel graag een selfie. Twee kleine meisjes zitten al een tijdje verlegen en giechelend vanuit de zee naar ons te kijken. Plotseling drijft er een gekleurde plastic bloem voorbij. Een van de meisjes vist de bloem uit het water. Ze komt twijfelend naar mij toe en reikt de bloem aan. “This one is for you” zegt ze. Nog voordat ik iets terug kan zeggen is ze alweer verdwenen in de zee. Ze kijkt nog even om en lacht naar me. Het is hartverwarmend en echt ontzettend cute.

Wij vermaken ons nog een tijdje op het strand en staren naar de hoge golven. Sommigen slaan tegen de rotsen kapot. We genieten enorm van de sfeer en onze blote voeten in het zand. Negombo is een heel goed begin van onze reis door Sri Lanka.

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter