Home Persoonlijk Een nieuw jasje voor Backpack vol verhalen

Een nieuw jasje voor Backpack vol verhalen

door Dewi
Nieuw jasje backpack vol verhalen

Het was even stil op Backpack vol verhalen. Door Corona had ik lange tijd simpelweg de puf niet om te schrijven over reizen. Inmiddels komen de reiskriebels gelukkig in rap tempo weer terug. En dat maakt ook dat ik weer héél veel zin heb om jullie mee te nemen op mijn avonturen en lekker veel praktische tips te delen. In deze blog een uitgebreide update.

Even terugspoelen

In 2016 begon ik met Backpack vol verhalen. Puur als hobby. Ik zat vastgeroest in een baan, die eigenlijk niet bij mij paste en merkte dat ik mijzelf langzaam begon kwijt te raken. Ik zocht naar een manier om mijn creativiteit kwijt te kunnen. Waar kon ik als kind eindeloos mee bezig zijn? Waar raakte ik nooit over uitgepraat?

Ik vond de combinatie van reizen en schrijven en langzaamaan begonnen de woorden als vanzelf uit mijn pen te vloeien. Woorden werden zinnen en zinnen werden verhalen. En zo ontstond Backpack vol verhalen.

Oeps, een reisblog!

Ineens had ik toen een reisblog. Maar op dat moment had ik nog helemaal geen kaas gegeten van websites en gevonden worden in Google. Ik wilde vooral lekker schrijven. Ik maakte dus zelf een supersimpele website.

Op een gegeven moment werd Backpack vol verhalen niet meer alleen gelezen door vrienden en familie, maar wisten gemiddeld 10.000 mensen per maand mijn website te vinden. Mijn website was daar alleen totaal niet op ingericht. Hoogtijd voor een upgrade dus!

Een nieuw jasje voor Backpack vol verhalen

Nu ik Backpack vol verhalen een nieuw leven inblaas, is dit ook het perfecte moment om de hele website in een nieuw jasje steken. Misschien is het je al opgevallen: Backpack vol verhalen heeft een heel nieuw design gekregen. Ik ben ontzettend blij met Sabine (van de Colombiablog Besabine), die mijn website weer een frisse look heeft gegeven. Naar mijn idee is de site zo veel overzichtelijker. En ook niet onbelangrijk: hij zit technisch weer goed in elkaar.

Wat kun je de komende tijd verwachten op Backpack vol verhalen?

Als je mij langer volgt, weet je misschien dat ik hopeloos verliefd ben op Azië. Jarenlang gingen we elk jaar die kant op en in 2018 maakten we een waanzinnige wereldreis van 6 maanden. Het grootste deel van mijn blogs gingen dan ook over reizen in Azië. Helaas, is dat al een tijdje niet mogelijk.

Gelukkig zijn er dichterbij huis nog heel veel mogelijkheden. En dat is dan ook precies waar ik me de komende tijd op focus met Backpack vol verhalen. Zo gingen wij vorig jaar nog op vakantie naar Noord-Frankrijk  en de Dordogne. Hier heb ik nog niks over gepubliceerd, dus die verhalen volgen snel. En daarnaast heb ik het afgelopen jaar héél veel mooie plekjes (her)ontdekt in Nederland. Genoeg om over te schrijven dus.

Een busje vol verhalen

En herinner je je ons kampeerbusje nog, waarmee we een prachtige roadtrip door Spanje maakten? Dat busje zijn we van binnen helemaal aan het opknappen. Van de vloer tot de keuken en van de bekleding tot het kunststof.

Toen ik hieraan begon kon ik maar bar weinig blogs vinden met praktische tips over het pimpen van je camperbusje. En eerlijk is eerlijk: het pimpen van onze bus was de directe aanleiding om Backpack vol verhalen weer een nieuw leven in te willen blazen. Ik ben hier zó enthousiast over dat ik jullie dolgraag in dit proces wil meenemen. En natuurlijk gaan we ook mooie reizen maken met onze kampeerbus. Nu nog in eigen land, maar zodra het weer kan ook buiten Nederland.

Hier kun je de komende tijd een hele serie blogs over verwachten. Van een backpack vol verhalen naar een busje vol verhalen dus.

Zo, genoeg over mij, mijn plannen met Backpack vol verhalen en mijn nieuwe site. Hoe gaat het met jou?

* Uitgelichte afbeelding: Prisca Visser

Dit vind je vast ook leuk!

1 reactie

Dinnecourt Martine 17 november 2022 - 11:30

Mooie foto’s en een mooie blik, op veel vakantiebestemmingen… boeiende verhalen, en mooi neergeschreven… alsof je er bij bent

Reageer

Laat een reactie achter