Home New York Een kleine ode aan groots New York

Een kleine ode aan groots New York

door Dewi
Ode New York

New York, de stad die ik al jaren dacht te kennen, maar waar ik nog nooit was geweest. De stad die ik kende uit de series, waar ik mij weet ik hoeveel uur aan heb vergaapt. Sex and the City, How I Met Your Mother en noem maar op. Series die zich allemaal afspelen in deze waanzinnige stad. New York, de stad die altijd tot mijn verbeelding sprak. Mij het gevoel gaf hier minstens één keer in mijn leven naartoe af te moeten reizen. Vorig jaar kwam het er dan eindelijk van. Ik was zó dichtbij dat ik die kans niet kon laten schieten. Met één uurtje vliegen vanaf Detroit, was ik in de stad waar ik in gedachten al zo vaak doorheen gestruind had. New York, is een droom die uitkwam.

Bij aankomst in New York word ik direct overweldigd. De yellow cabs razen om ons heen. Coffee to go op iedere hoek van de straat. De geur van de regen en het zonnetje dat zo hard zijn best doet om ons een klein beetje op te warmen, toveren een lach op mijn gezicht. Ik drink geen koffie, maar nu ineens wel. Gewoon omdat het kan en zo ontzettend Amerikaans aanvoelt. Binnen no time heb ik het gevoel een aflevering van één van mijn favoriete series te zijn binnen gestapt.

New York is in het echt nog mooier dan in mijn dromen. Veel weidser dan gedacht. Veel ruimer van opzet dan ik mij had voorgesteld. Die gigantische wolkenkrabbers geven mij allesbehalve een claustrofobisch gevoel. Het is ruimtelijk. Indrukwekkend. Strak. Modern. Sfeervol. Divers. Levendig. Groots en meeslepend. New York is eigenlijk alles ineen. De stad valt als een warme deken over mij heen en het voelt alsof New York mij welkom heet, omarmt en meeneemt in haar bruisende bestaan.

Ode aan New York

Diversiteit van New York

Al slenterend door deze waanzinnige stad, maak ik kennis veel van haar aspecten. Van het hippe Soho tot het multiculturele Harlem. De gentrification in Brooklyn en het schattige Little Italy. Van de rust in het uitgestrekte Central Park tot de hectiek van het moderne Manhattan. De boottocht over de Hudson river langs de Statue of Liberty met het wonderschone uitzicht op de Skyline. Met al mijn zintuigen neem ik de energie van New York in mij op.

Ik verwonder mij over de ontbijtjes waar we rustig met zijn vieren van kunnen eten. De Starbucks op iedere hoek van de straat. De hippe lunchtentjes. Designers van schoenen en tassen. De naked cowboy op Time Square. Het Museum of Modern Art, waar ik spontaan een kunstliefhebber wordt en met open mond staar naar de prachtige schilderijen. Het voeren van de eekhoorntjes in Central Park. Kippenvel bij het 9/11 memorial monument. De bloesems aan de bomen. Het uitzicht vanaf de Rockefeller. De gezelligheid in Chelsea Market en de creativiteit van Highline Park.

Ode aan New YorkNew York je was fantastisch en overweldigend. Eenmaal thuis droom ik regelmatig weer even weg. Terug naar de stad die ik nu niet meer alleen ken uit de series. In gedachten zie ik voor me hoe ik met een glimlach van oor tot oor door de straten struin. Hoe ik mij verwonder over de enorme contrasten die de stad zo typeren. Genietend van een coffee to go in mijn hand. Ben jij al eens in New York geweest?

Dit vind je vast ook leuk!

4 reacties

10x doen in Hong Kong: de stad van hypermoderne wolkenkrabbers en rustgevende tempels 10 juli 2017 - 11:40

[…] deze indrukwekkende metropool mij al in haar greep. De stad bruist, leeft en voelt voor mij als het New York van Azië. Het is de stad, die diverse werelden bij elkaar brengt. Waar het oosten en het westen […]

Reageer
Flash-backpack: Terugblik op januari 31 januari 2017 - 22:04

[…] persoonlijke favoriete artikel van deze maand was mijn kleine ode aan groots New York. Een verhaal over de stad die ik al jaren dacht te kennen, maar waar ik nog nooit was geweest. New […]

Reageer
Giovanna 2 januari 2017 - 21:38

Heel leuk weer Dewi! Zo tof dat we daar geweest zijn!

Reageer
Dewi 6 januari 2017 - 13:55

Dankjewel Gio! Ja, het was echt een prachtige reis!

Reageer

Laat een reactie achter