Home Duurzaam reizen Duurzaam reizen #1: 5x duurzame verzorgingsproducten om mee te nemen op reis

Duurzaam reizen #1: 5x duurzame verzorgingsproducten om mee te nemen op reis

door Dewi
duurzame verzorgingsproducten om mee te nemen op reis

Door mijn reizen ben ik steeds meer gaan beseffen wat voor impact wij als mensen hebben op het milieu, de natuur en onze leefomgeving. Daarom probeer ik steeds bewuster en duurzamer te leven én te reizen. In deze nieuwe serie over duurzaam reizen wil ik hier graag aandacht aan besteden. Een tijdje terug besloot ik dat ik mijn reistoillettas wilde verduurzamen. Duurzame verzorgingsproducten bevatten vaak minder chemische ingrediënten, zijn niet getest op dieren en zijn vaak beter voor onze planeet én voor je lichaam. Vandaag neem ik jullie mee in mijn zoektocht en deel ik 5 duurzame verzorgingsproducten, die ook fijn en handig zijn om mee te nemen op reis.

1. Deodorant van We love the planet

Inmiddels heb ik aardig wat natuurlijke deodorants geprobeerd, maar ik had er helaas nog niet een gevonden die ik ook echt fijn vond. Tot ik kennis maakte met de deodorant van We love the planet. Deze vind ik heel fijn in gebruik en werkt echt goed. Zelfs na het sporten kon ik geen zweetlucht onder mijn oksels ontdekken.

De deodorant van We Love The Planet is een wasachtige crème in een schattig blikje. Doordat deze deodorant compact is en geen vloeistoffen bevat, is het ideaal om mee te nemen op reis en mag het ook in je handbagage. De deodorant bevat 100% natuurlijke ingrediënten en wordt lokaal in Nederland gemaakt bij een natuurlijke producent.

De crèmedeodorant is heel zuinig in het gebruik. Ik gebruik het blikje nu twee weken en ik vermoed dat ik er makkelijk twee tot drie maanden mee kan doen. Tijdens onze wereldreis van 6 maanden, heb ik hier dus maar twee blikjes van nodig. De deodorants van We Love The Planet zijn verkrijgbaar in 6 verschillende geuren. Ik probeerde de ‘Sweet Serenity’. Deze heeft een subtiele geur van rozenolie met honing en zachte kruiden.

duurzame verzorgingsproducten om mee te nemen op reis

2. Gezichtscrème van De Noordkroon Texel

De Noordkroon is een voormalig schapenboerderij op Texel en ontwikkelt schapenwolcrème. Het idee om crème te maken van schapenwolvet ontstond toen boerin Renske ontdekte dat de afgeschoren wol van schapen haar handen heerlijk zacht maakte. Bij de Noordkroon vinden ze het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met ons stukje wereld. Daarom staan duurzaamheid en kwaliteit voorop bij de ontwikkeling van hun producten.

Eerder gebruikte ik al de handcrème van De Noordkroon, omdat mijn handen in de winter altijd erg droog worden. Ik vond het ideaal. Daarom was ik ook erg benieuwd naar de gezichtcrème en ook die vind ik erg fijn in gebruik. De gezichtscrème voelt zacht aan, trekt snel in en maakt mijn huid totaal niet vet. Bovendien is 98% van de ingredienten van natuurlijke oorsprong.

Omdat mijn huid redelijk snel droog wordt, neem ik altijd een gezichtscrème mee op reis. Deze crème van De Noordkroon vind ik fijn om mee te nemen, omdat deze ook in kleine tubetjes van 25ml verkocht wordt. Ik heb er niet heel veel van nodig en op deze manier neemt het niet zoveel ruimte in mijn toillettas in. De gezichtscreme van De Noordkroon kun je bestellen via hun webshop. Op de website kun je ook de fysieke verkooppunten vinden.

duurzame verzorgingsproducten om mee te nemen op reis

3. Mascara van Lavera

Hoewel ik eigenlijk nauwelijks make-up draag en dit op reis helemaal reduceer tot een minimum, voel ik mij toch altijd nét iets fijner met een beetje mascara op mijn wimpers. In mijn zoektocht naar een duurzame mascare stuitte ik op het Duitse merk Lavera. Op hun website las ik dat dit merk zoveel mogelijk gebruik maakt van plantaardige ingrediënten en de producten zijn vrij van o.a. chemicaliën, silliconen, aluminium zouten en micro plastic deeltjes. Daarnaast is Lavera tegen dierproeven. Je begrijpt: mijn interesse was gewekt.

Ik probeerde de volume mascara en hoewel ik er even aan moest wennen – een nieuwe mascara is altijd even wennen – ben ik erg tevreden. De mascara brengt fijn aan, klontert niet en geeft mijn wimpers inderdaad extra volume. Deze gaat sowieso mee op wereldreis! Leuk om te weten: de volume mascara van Lavera is zelfs vegan.duurzame verzorgingsproducten om mee te nemen op reis

4. Shampoobar van Lush

De shampoobar van Lush vind ik echt ideaal om mee te nemen op reis! Het is compact, licht en gaat net zo lang mee als drie flessen shampoo. Heel zuinig dus. Daarnaast heb je op deze manier ook nooit meer last van lekkende flessen in je tas en omdat het geen vloeistof is, mag het ook mee in je handbagage.

Behalve dat de shampoobar handig is om mee te nemen op reis, vind ik het ook een fijn en duurzaam product. Ik ben fan van de filosofie van Lush: dierproefvrij, grotendeels natuurlijke ingrediënten en ethisch verantwoord. De shampoobar maak je nat onder de douche. Als je hem tussen je handen wrijft, begint hij te schuimen en kun je je haar wassen. De shampoobar is er in verschillende soorten. Ik kocht de Seanik, de blauwe variant. Na het wassen met deze shampoobar voelt mijn haar heerlijk zacht aan en het ruikt ook nog eens ontzettend lekker.

5. Conditionerbar van Lush

Mijn haar is heel fijn en dun en droogt nogal snel uit. Zeker als ik veel zon op mijn bolletje krijg en regelmatig een duik in de zee neem. Daarom neem ik altijd conditioner mee op reis, maar een grote fles vind ik niet zo fijn in mijn backpack. De conditionerbar van Lush vind ik daarom ideaal. Na het wassen voelt mijn haar heerlijk zacht aan. Ik kocht op aanraden van een vriendelijke medewerkster de paarse – Sugar Daddy-O – conditionarbar. Deze was speciaal voor blondines.

duurzame verzorgingsproducten om mee te nemen op reis

Tot zover mijn tips voor duurzame verzorgingsproducten om mee te nemen op reis. Heb jij misschien nog handige aanvullingen voor mij? Laat het me weten in een reactie hieronder.

*Enkele van bovenstaande producten heb ik gekregen van de producent. Uiteraard deel ik altijd mijn eigen ervaringen en geef ik mijn eerlijke mening. Lees voor meer informatie de disclaimer.

Dit vind je vast ook leuk!

6 reacties

Jacomijn Heupink 3 mei 2018 - 20:22

Ik heb ook net die shampoo bar gekocht. Heel fijn dat er geen plastic meer bij komt kijken. Ik ben van plan om eer van dit soort producten te kopen!!

Reageer
Irene Schreuder 27 april 2018 - 22:35

Mooie producten en het scheelt veel gesjouw, ga zeker een keer een Lush binnen om de shampoo te proberen. De gezichtscrème heb ik al geprobeerd en bevalt prima.

Reageer
Kelly 25 april 2018 - 12:39

Ik neem ook altijd Lush mee op reis. Ideaal. De conditioner vind ik persoonlijk minder fijn, maar het is ook een aantal jaar geleden dat ik die gebruikt heb. Misschien hebben ze inmiddels de samenstelling veranderd. Toch misschien maar eens proberen want het scheelt ook veel ruimte en gewicht.

Reageer
Sanne 24 april 2018 - 18:54

Ik neig er ook steeds meer na. Zeker voor de dagcrèmes, ik heb steeds minder zin om chemische ingrediënten op mij gezicht te smeren. Skin Iceland verkoopt ook mooie producten, maar ze zijn helaas wel wat aan de prijs.

Reageer
Gabrielle 24 april 2018 - 13:47

Handige tips, ik besef me inderdaad ook steeds meer wat voor impact mensen op de wereld hebben, helaas meestal negatief. Duurzame producten helpen daar zeker bij!

Reageer
Caro 21 april 2018 - 09:33

Zo’n shampoo en cremespoelingbar lijken me echt ideaal! Het neemt zo veel minder ruimte in en is zo veel duurzamer. Wanneer ik een Lush zie ga ik even een kijkje nemen!

Reageer

Laat een reactie achter