Home Camper pimpen Camper pimpen #2: zo leg je een vloer in je kampeerbus

Camper pimpen #2: zo leg je een vloer in je kampeerbus

door Dewi
vloer van je camper pimpen

Grijs, grijs, grijs en nog eens grijs. Een korte omschrijving van hoe de binnenkant van onze kampeerbus eruit zag. Eerlijk? Wij waren wel klaar met al dat grijs en besloten dit voorjaar om de binnenkant van onze camper te pimpen en een frisse en gezellige look te geven. En… het resultaat mag er zijn! In deze serie blogs neem ik jullie mee in dit proces. Wie weet inspireert het je om je eigen kampeerbus, camper of caravan te pimpen. Vandaag deel twee: een vloer leggen in ons Volkswagenbusje.

Pimp je camper met een nieuwe vloer

Het zal je niet verbazen: ook de vloer van onze kampeerbus was asgrijs. Daarbij was de vloer eigenlijk exact hetzelfde als in een normale auto, een soort tapijt dus. En waar sta je vaak met je camper?

Juist… op zanderige plekken.

De vloer werd daardoor extreem snel vies. Zeker als onze hond heerlijk met zijn pootjes door de modder had gerend. Hoe vaak we het ook schoonmaakten, echt fraai was het niet meer. De vloer was daarom één van de eerste dingen die we hebben aangepakt.

We wilden een vloer, die goed schoon te houden was, er mooi uitzag én eigenlijk ook een beetje een ‘reisvibe’ uitstraalt. Na een online zoektocht kwam ik bij de Kwantum een vinyl vloer tegen met een Portugees tegelpatroon. Perfect!

Een vloer in je camper leggen: dit heb je nodig

Om de vloer van je camper te pimpen, heb je een aantal dingen nodig:

  • Een vinyl vloer, wij kozen dus voor vinyl met een Portugees tegelpatroon
  • Dubbelzijdig tapijttape
  • Haakstanleymes
  • Een stuk stevig karton, dat net zo groot is als je vloeroppervlak
  • St. Marc

Aan de slag met Vinyl

Voor we begonnen met vinyl leggen, hebben we de vloer van de camper eerst heel goed schoongemaakt en ontvet met St. Marc. Daarna hebben we de vloer heel goed opgemeten en van een groot stuk karton – een oude doos van onze online bestellingen – een mal gemaakt. Door het vinyl op de mal te leggen, hebben we het vinyl eerst ‘grof’ uitgesneden in de vorm van de vloer. Aan de randen hadden we steeds enkele centimeters speling.

Daarna hebben we het vinyl – dat inmiddels de vorm van de vloer had – in de camper gelegd om het precies op maat te snijden. Daarbij hebben we ook twee ‘banen’ in het vinyl gesneden, zodat we ons bed nog gewoon naar voren kunnen schuiven. Wel zo handig.

Tot slot hebben we het vinyl vastgeplakt met dubbelzijdig tapijttape. We hebben het bewust niet gelijmd, zodat we – mochten we dat willen – het nog een keer makkelijk kunnen vervangen.

vloer van je camper pimpen

Wat een verademing!

Eerlijk is eerlijk: een vloertje in de camper leggen, kostte veel meer tijd dan we vooraf gedacht hadden. Uiteindelijk zijn we – van schoonmaken tot plakken – ongeveer 5 uur bezig geweest. Omdat onze bus allemaal kleine hoekjes heeft, ging de meeste tijd zitten in het heel nauwkeurig op maat snijden van het vinyl.

Maar… wát een wereld van verschil. Het Portugese tegelpatroon ziet er fris en gezellig uit en voelt – na het vieze grijze tapijt – als een enorme verademing.

Wil jij ook je camper pimpen of een nieuwe vloer in je camper leggen? Dan hoop ik dat je iets aan mijn ervaring hebt. Heb je vragen? Of heb je zelf een camper of kampeerbus gepimpt of zelfs omgebouwd? Laat het me dan weten in een reactie hieronder. Ik vind het heel leuk om van je te horen.

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter