Home Camper pimpen Camper pimpen #3: een hoes voor je bank maken, van asgrijs naar okergeel

Camper pimpen #3: een hoes voor je bank maken, van asgrijs naar okergeel

door Dewi
camper pimpen bank bekleden

Grijs, grijs, grijs en nog eens grijs. Een korte omschrijving van de binnenkant van onze kampeerbus. Hoewel Volkswagencampers ongelofelijk efficiënt zijn ingericht, wint het interieur – in mijn ogen – niet bepaald de schoonheidsprijs. Wij waren wel klaar met al dat grijs en besloten onze camper te pimpen. En… het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. In deze serie blogs neem ik jullie mee in dit proces. Wie weet inspireert het je om je eigen kampeerbus, camper of caravan te pimpen. Vandaag deel drie: een hoes maken voor onze bank. Van asgrijs naar okergeel.

De bank van je camper pimpen

Onze bank had niet alleen een hele saaie kleur grijs, maar werd ook nog eens heel snel vies. Al helemaal sinds wij een hond hebben, die ’s avonds heel graag op de bank tegen mij aankruipt. Modderpoten of niet. En alleen om die reden is het al heel handig om een hoes voor de bank te hebben, die je dus na je vakantie ook kunt wassen.

Online vond ik hoofdzakelijk monteurshoezen en je begrijpt: die vond ik niet zo mooi. Daarbij was de bus míjn projectje, dus ik wilde heel graag zelf een hoes maken. Zo gezegd, zo gedaan. Via marktplaats tikte ik een tweedehands naaimachine op de kop en om de hoek zit een waanzinnige stoffenwinkel. En van mijn schoonmamma kreeg ik een digitaal lesje naaimachine en superhandige protips, want ik had nog nooit eerder achter een naaimachine gezeten. Maar hé, eens moet de eerste keer zijn.  

Een hoes voor je camperbank maken: dit heb je nodig

 • Naaimachine
 • Een leuke stof
 • Garen in de juiste kleur
 • Stofschaar
 • Spelden
 • Elastiek
 • Veiligheidsspeld

De bank van je camper bekleden doe je zo:

 • Meet je de zitting en rugleuning van je bank op en tel er aan allebei de kanten 20 cm bij op.
  Voorbeeld: de zitting van onze bank is 116×50, dat wordt dus 156×90.
 • Knip vervolgens en lap stof uit in het juiste formaat en knip uit alle vier de hoeken een vierkant van 20cm uit.
 • Als je deze hoeken hebt uitgeknipt, naai je de korte kanten aan elkaar. Je ziet dan eigenlijk al de vorm van de hoes ontstaan.
 • Maak vervolgens een tunneltje, waar je later het elastiek doorheen rijst. Ik heb een tunneltje van ongeveer 2cm breed gemaakt.
 • Rijg tot slot het elastiek door het tunneltje en knoop de uiteinden aan elkaar vast.
  Bonustip: ik kreeg het elastiek er maar moeilijk doorheen, maar toen ik een veiligheidsspeld aan het elastiek vastmaakte en die er doorheen te duwde, ging het een stuk soepeler.
camper pimpen hoes voor je bank maken

Van asgrijs naar okergeel

Het maken van een hoes voor je bank is best een precisie werkje. Vooral het uittekenen van het formaat van je lap stof en het uitknippen. Ik denk dat ik met knippen uiteindelijk langer bezig geweest ben, dan met naaien. Maar… het resultaat mag er zeker zijn. Ik ben superblij met onze okergele bank in de bus. Het staat heel gezellig zo!

Wil jij ook de bank van je camper pimpen? Dan hoop dat je iets aan mijn ervaring hebt. Heb je vragen? Of heb je zelf een camper of kampeerbus gepimpt of zelfs omgebouwd? Laat het me dan weten in een reactie hieronder. Ik vind het heel leuk om van je te horen.

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter