Home Camper pimpen Camper pimpen #1: geef de grijze kastjes van je kampeerbus een frisse look met plakfolie!

Camper pimpen #1: geef de grijze kastjes van je kampeerbus een frisse look met plakfolie!

door Dewi
camper pimpen plakfolie

Volkwagencampers zijn ontzettend efficiënt ingericht. De ruimte is optimaal benut, waardoor je op een klein oppervlak ontzettend veel kwijt kunt. Het interieur wint – in mijn ogen – alleen niet bepaald de schoonheidsprijs. Onze camper was van binnen hélemaal grijs. Grijs, grijs en nog eens grijs. En dat zie ik bij veel volkswagencampers. Zonde, want volgens mij vindt bijna niemand dat écht mooi. Wij waren wel klaar met al dat grijs en besloten onze camper een frisse look te geven. Te beginnen met de kastjes en het aanrechtblad.

camper pimpen plakfolie

Camper pimpen, spannend!

Eerlijk is eerlijk: we hebben het pimpen van ons campertje jaren uitgesteld. Puur uit angst om iets verkeerd te doen. Wat nou als er iets misgaat? En wat nou als het mislukt?

Toch droomden we elke keer dat we ermee weg waren van een frisser camperinterieur. Uiteindelijk besloten we de daad bij het woord te voegen en het pimpen van onze camper stap voor stap aan te pakken.

De kastjes verven vonden we wat riskant en niet zo efficiënt. Uiteindelijk zag ik bij iemand anders supermooie houten kastjes. Althans, dat dacht ik. Het bleek dat de kastjes gewrapt waren in plakfolie. Wat een idee! Dat kón bijna niet misgaan. En gaat het wel mis? Dan trek je het er ook zo weer af.

Drie kleuren plakfolie

Goed, plakfolie dus. Zo gezegd, zo gedaan. We waren het er vrij snel over eens dat we een houtlook van de kastjes mooi en warm vonden. Als contrastkleur kozen we voor mintgroen/lichtblauw, want dat past goed bij de buitenkant van onze bus.

De lastigste keuze vonden wij de kleur van het aanrechtblad. Geven we die ook een houtlook? Kiezen we voor een marmer of granieten look? Na lang wikken en wegen besloten we het aanrechtblad een betonlook te geven. Al met al bestelden we dus drie verschillende soorten plakfolie.

Tip: ben je ook van plan om je camper te pimpen met plakfolie? Koop je plakfolie dan ruim in. Er wil nog wel eens een kastje mislukken en je zult zien dat je uiteindelijk meer wilt plakken dat je van te voren had bedacht.

Je camper pimpen met plakfolie: dit heb je nodig

Om de kastdeurtjes en aanrechtblad in je camper te pimpen, heb je naast 3 soorten plakfolie nog een aantal andere dingen nodig:

Aan de slag met plakfolie: de kastjes en het aanrechtblad

Ik had verwacht dat het beplakken (of wrappen) van de deurtjes en het aanrechtblad heel lastig zou zijn. Gelukkig viel het reuze mee. Dit is hoe wij het hebben aangepakt:

  • Zorg voor een fijne werkplek. Wij hebben een werkbank in de tuin gezet, waar we de kastdeurtjes beplakken.
  • Schroef de deurtjes los en haal de deurknopjes er ook af
  • Ontvet de kastdeurtjes en het aanrechtblad met St. Marc of een andere ontvetter en laat het goed opdrogen
  • Knip een stuk plakfolie van de rol en zorg ervoor dat je aan alle kanten nog wat ruimte over hebt
  • Maak eerst een klein stukje van het plakfolie los en plak het aan de bovenkant van je kastdeurtje
  • ‘Rol’ de rest stukje voor stukje naar beneden en strijk het glad met een scherp boek
  • Snij vervolgens de losse randen af met het stanleymes.

Het aanrechtblad kun je helaas niet losschroeven, maar het plakken werkt in principe hetzelfde als bij de kastdeurtjes.

De ‘kozijnen’ van de kastjes

De kozijnen waar de kastdeurtjes inhangen, hebben we beplakt met mintgroene plakfolie. Doordat er een lichte bolling in zit, was dit iets lastiger te beplakken dat de kastjes en het aanrechtblad. Dit zorgde voor iets meer frustratie en gepruts, maar uiteindelijk hebben we dit op dezelfde manier aangepakt als de kastdeurtjes. En het resultaat mag er zijn (al zeg ik het zelf).

Supersnel resultaat

Het klinkt misschien alsof het veel stappen zijn, maar in de praktijk valt het reuze mee. Natuurlijk was het eerste kastdeurtje net als de eerste pannenkoek: hartstikke mislukt. Maar toen we het plakken eenmaal onder de knie hadden, ging het als een speer en zagen we supersnel resultaat.

Naar mijn idee is dit één van de makkelijkste manieren om de kastjes en het aanrechtblad van je kampeerbus of camper te pimpen. In één dag gingen we van saaie grijze kastjes naar een warm en gezellig interieur.

camper pimpen plakfolie

Wil je ook aan de slag met plakfolie? Dan hoop ik dat je iets aan mijn ervaring hebt. Heb je vragen? Of heb je zelf een camper of kampeerbus gepimpt? Laat het me dan weten in een reactie hieronder. Ik vind het heel leuk om van je te horen!

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter