Home Budget Budget: wat kost een stedentrip Valencia?

Budget: wat kost een stedentrip Valencia?

door Dewi
Wat kost een stedentrip Valencia1

Eerder schreef ik al over de kosten van een stedentrip naar Rome en naar Madrid. Deze artikelen bleken ontzettend populair te zijn. Daarom heb ik mij voorgenomen om ook voor stedentrips vaker budgetartikelen te schrijven. Vandaag is Valencia aan de beurt. In dit artikel vertel ik wat ik heb uitgegeven in Valencia en geef ik antwoord op de vraag: wat kost een stedentrip Valencia?

Vliegtickets naar Valencia

Tja, de vliegtickets zijn meestal de grootste kostenpost. Omdat ik samen met mijn moeder naar Valencia ging en zij in het onderwijs werkt, waren we gebonden aan de meivakantie. Helaas zijn vliegtickets in de schoolvakanties altijd vrij duur. Uiteindelijk vlogen we met Transavia voor €287,- per persoon van Rotterdam naar Valencia. Ben je van plan om buiten de schoolvakanties naar Valencia te gaan? Dan moet dit echt een stuk goedkoper kunnen! Kijk voor de meest gunstige vliegtickets op Skyscanner.nl.

Wat kost overnachten in Valencia?

Voor een stedentrip Valencia heb je een ruimte keus aan mooie hotels en leuke hostels. Zelf vind ik het altijd prettig om een privékamer te hebben en niet in een dorm te slapen. Na een speurtocht op Booking.com kozen we voor het Valencia Lounge Hostel, een prima hostel met mooie kamers en een comfortabel bed. Het grootste pluspunt aan dit hostel is echter de locatie. Het ligt midden in de oude stad en aan de rand van El Carmen, wat ik stiekem de leukste wijk van Valencia vond. Als het even kan, raad ik je echt aan om in dit gebied je accommodatie te kiezen!

Voor een privékamer in het Valencia Lounge Hostel betaalden wij voor 4 nachten €261,60. Dit komt neer op €32,70 per persoon per nacht.

wat kost een stedentrip Valencia?
wat kost een stedentrip Valencia?

Eten in Valencia

Spanje is echt een land naar mijn hart. Eén van de redenen hiervoor is het eten. Naar mijn idee kun je in Spanje altijd en op iedere hoek van de straat eten, ongeacht het tijdstip van de dag. Zo ook in Valencia. Heerlijk.

Al met al vond ik het buiten de deur eten in Valencia heel betaalbaar. In totaal waren wij met zijn tweeën voor vier hele dagen €292,82 kwijt. Dit komt neer op €36,60 per persoon per dag. Voor dit geld hebben we heerlijk en heel uitgebreid gegeten. Ontbijten en lunchen deden we altijd buiten de deur in een klein restaurantje of we kochten onze lunch op de Mercado Central. Aan het eind van de middag aten we pintxos en ’s avonds vaak tapas met een wijntje. We hebben dus echt niets gelaten en volop genoten van het Spaanse eten.

wat kost een stedentrip Valencia?
wat kost een stedentrip Valencia?

Openbaar vervoer in Valencia

Aan het openbaar vervoer hebben wij niet zoveel geld uitgegeven. Ik vind het namelijk heerlijk om een stad te voet te verkennen en van wijk naar wijk te slenteren. Naar mijn idee leer je op die manier een stad pas écht goed kennen. Ook in Valencia hebben mijn moeder en ik aardig wat afgelopen. In 4 dagen zetten we maar liefst 100.000 stappen.

Desondanks hebben we een enkele keer gebruik gemaakt van de metro. Bijvoorbeeld om van het vliegveld naar de stad te komen en om naar de oude visserswijk Cabanyal te reizen. In totaal hebben wij in 4 dagen met zijn tweeën €17,50 uitgegeven aan openbaar vervoer.

Toegangsprijzen in Valencia

Om eerlijk te zijn hebben wij tijdens onze stedentrips Valencia geen musea bezocht. Het was prachtig weer en er waren heel veel dingen die we buiten wilden zien. Uiteindelijk hebben we alleen entreegeld betaald om de Torres de Serranos te beklimmen, vanwaar je een waanzinnig uitzicht hebt over de stad. Dit kostte €2,- per persoon.

wat kost een stedentrip Valencia?

Totale kosten van een stedentrip Valencia

Wat kost nou een stedentrip Valencia? In totaal gaven wij in vier dagen €1149,95,- uit. Dit komt neer op €574,98 per persoon en €143,74 per persoon per dag. Dit is inclusief vliegtickets, verblijf, openbaar vervoer, eten en drinken en bezienswaardigheden.

Wat kost een stedentrip Valencia1
Wat kost een stedentrip Valencia

Kan dit goedkoper?

Tja, het is natuurlijk een fors bedrag voor een stedentrip van 4 dagen. Kan een stedentrip Valencia goedkoper? Ja, ik denk zeker dat het goedkoper kan. Zoals ik al eerder aangaf, vlogen wij in de meivakantie. In die periode zijn tickets gewoon ontzettend duur. Als je niet gebonden bent aan de schoolvakanties kun je soms al voor €60,- retour naar Valencia vliegen. Hier zou je dus aardig op kunnen besparen.

Verder hebben wij vrij luxe gegeten. Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om je ontbijt bij een bakkertje te kopen en om niet iedere dag aan het eind van de middag pintxos te gaan eten. Wij wilden echt volop genieten van het Spaanse eten en hebben hier daarom relatief veel geld aan uitgegeven. Het eten is ook zo lekker in Spanje!

Wat kost een stedentrip Valencia

Persoonlijk vond ik onze totale kosten van een stedentrip Valencia vrij hoog, maar het was het dubbel en dwars waard. Het was heel fijn om er samen met mijn moeder even tussenuit te zijn en Valencia is echt een fantastische stad! Wat vinden jullie van onze kosten voor Valencia? Valt het je mee of valt het je tegen? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij via deze links iets boekt, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar voor mij is dit een leuke manier om Backpack vol verhalen te onderhouden. 


Meer Spanje?

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter