Home Boeken Boekrecensie: Het Vrouwenpaleis van Laetitia Colombani

Boekrecensie: Het Vrouwenpaleis van Laetitia Colombani

door Dewi
boekrecensie Het Vrouwenpaleis Leatitia Colombani

Natuurlijk is reizen een van mijn grootste passies. Maar naast reizen, lees ik ook heel graag. Gemiddeld lees ik zo’n 40 boeken per jaar. En het liefst combineer ik reizen en lezen met elkaar, want wat is er nou fijner dan lezen op reis? Helaas zit dat er voorlopig even niet in. Daarom heb ik  besloten om op Backpack vol verhalen ook wat vaker te schrijven over de boeken, die mij betoveren, vast weten te houden en die ik nooit meer vergeet. Het Vrouwenpaleis van Laetitia Colombani is wat mij betreft zo’n boek.

Laetitia Colombani

Laetitia Colombani is scenarioschrijver, producent en actrice. Ze schreef en produceerde twee speelfilms en schreef daarnaast voor het theater. Inmiddels schrijft zij ook boeken. Vorig jaar las ik haar debuutroman, De Vlecht. Dit boek maakte zo’n diepe indruk op mij dat ik direct wist dat ik deze schrijfster in de gaten moest blijven houden. Toen ik haar tweede boek op bol.com voorbij zag komen, heb ik geen seconde getwijfeld om dit boek in mijn digitale winkelmandje te gooien.

Het Vrouwenpaleis

Het Vrouwenpaleis speelt zich af in het Parijs van 1925 en in het Parijs van nu. Toen ik dat zag, was ik verkocht. Parijs is namelijk mijn lievelingsstad. Voorlopig zit een stedentrip Parijs er niet in, dus des te beter om er juíst nu over te lezen.

De veertigjarige Solène offerde alles op voor haar carrière als advocaat. Tot zij op een dag volledig instort en met een burn-out thuis komt te zitten. Haar therapeut adviseert haar om vrijwilligerswerk te gaan doen. En zo komt Solène terecht bij het Vrouwenpaleis, een opvang voor vrouwen. Solène is het natuurlijk gewend om zich in heel andere kringen te begeven dan de vrouwen in het Paleis. In eerst instantie vindt zij het daardoor lastig om contact te leggen. Tegelijkertijd zijn de bewoners van het Paleis ook achterdochtig naar haar toe. Uiteindelijk is het toch de nieuwsgierigheid die overwint en zet Solène zich voor 100% in volledig voor de vrouwen in het Paleis.

Honderd jaar eerder was Blanche Peyron – die overigens echt bestaan heeft – commissaris van het Leger des Heils. Zij droomde ervan om onderdak te bieden aan dakloze vrouwen. Blanche is echter een enorme pitbull en het blijft bij haar nooit bij dromen. Als zij een advertentie in de lokale krant tegenkomt van een gigantisch leegstaand gebouw, weet zij wat haar te doen staat. Ze zet alles op alles om haar droom te verwezenlijken en een paleis voor vrouwen te realiseren.

Indrukwekkend en leerzaam

Het Vrouwenpaleis is een indrukwekkend en leerzaam boek over de ontstaansgeschiedenis van het Palais de la Femme in Parijs en het Leger des Heils. In het boek geeft Laetitia Colombani een stem aan hen die vaak vergeten worden, hun tegenslagen en hun lot. Tegelijkertijd weet ze op prachtige wijze hun veerkracht en levenswijsheid te schetsen.

Waardering: een 8,5.
Laetitia Colombani – Het Vrouwenpaleis
Verschenen in november 2019
Het Vrouwenpaleis is te koop bij Bol.com: €20,99 voor de paperback en €9,99 voor het E-book.

Meer lezen?

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij via deze link iets koopt, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar voor mij is dit een leuke manier om mijn blog te onderhouden. 

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter