Home Nederland Dit zijn mijn favoriete bezorg- en afhaalrestaurants in Utrecht!

Dit zijn mijn favoriete bezorg- en afhaalrestaurants in Utrecht!

door Dewi
restaurants in Utrecht

Precies twee weken geleden schreef ik een blog over mijn favoriete restaurants in Utrecht. Een week later werden er landelijke maatregelen getroffen tegen het coronavirus en moesten alle horecaondernemers hun deuren sluiten. Deze ondernemers worden op dit moment héél hard getroffen door de huidige crisis. Ik steek ze graag nogmaals een hart onder de riem. Want we kunnen dan wel niet uít eten, we kunnen het eten wel ophalen of laten bezorgen!

Bastacosi

Ik vind niets heerlijker dan het weekend inluiden met een pizza van Bastacosi. Dit doen we uiteraard niet élke week, maar wel regelmatig. En ook dit weekend eet ik gewoon mijn lievelingspizza. Hoewel ook Bastacosi natuurlijk de deuren heeft moeten sluiten, kun je je pizza wel afhalen. Op hun Instagramaccount geven zij ook aan dat ze nu ook bezorgen via Ubereats.

Café Lombok

Café Lombok ligt aan het eind van mijn straat. Dit café zie ik inmiddels bijna letterlijk als het verlengde van mijn woon- en werkkamer. Regelmatig ga ik hier lunchen met vriendinnen, even zelf zitten bloggen of heb ik er een werkoverleg met Koen. Nu dit voorlopig even niet kan, zijn ze wel creatief. Je kunt tussen 17.00 en 21.00 uur een selectie van hun heerlijke gerechten afhalen. Woon je in de postcodegebieden 3531 en 3532? Dan bezorgen zij ook.

Aanraders? Ik ben groot fan van de poké  bowl en de bergamot cheesecake.

Uit eten in Utrecht
https://www.instagram.com/p/B9602l2lLF5/?utm_source=ig_web_copy_link

Kimmade

Het eten in Vietnam is werkelijk fantastisch. De Vietnamese keuken is één van de redenen waarom ik zeker nog eens terug wil naar Vietnam. Nu dat er voorlopig niet in zit en we ook niet uit eten kunnen, is het gelukkig wel mogelijk om Vietnamese gerechten te bestellen bij Kimmade Vietnamese Streetfood, één van mijn lievelingsrestaurants in Utrecht.

eten in Vietnam

Namaskar

Als je mij langer volgt, weet je misschien dat ik gek ben op Indiaas eten. Ik groeide op met de Indiase keuken en volgens mijn vader at ik eerder curry’s dan aardappels. Ik kook regelmatig zelf Indiaas, maar het is ook wel eens fijn als er voor je gekookt wordt. Regelmatig gaan we dan ook een hapje eten bij Namaskar. Bij Namaskar is het altijd al mogelijk geweest om eten te bestellen, dus dat gaat nu ook gewoon door.

restaurants in Utrecht

Yunak

Yunak is een Turks eetcafé in de Kanaalstraat in Utrecht. Je kunt hier heerlijk lunchen en avondeten. En hoewel het nu niet mogelijk is om daar te eten, kun je hier wel afhalen. Aanraders zijn de vegetarische kano pizza en de kumpir, een heerlijk gevulde gepofte aardappel.

Uit eten in Utrecht

Indonesia Asli

Indonesia Asli zit op de Biltstraat en is mijn favoriete Indonesische afhaalrestaurant in Utrecht. Het Indonesische eten is hier écht heel authentiek. Als ik hier een Nasi Rames bestel, waan ik mij al snel weer even in Indonesië. Ook de spekkoek is hier erg lekker!

Meneer Smakers

Hoe lekker is het om zo nu en dan je tanden in een heerlijke hamburger te zetten? En als je dat dan toch doen, dan kun je het beter goed doen. De lekkerste burgers van Utrecht eet je bij Meneer Smakers en die kun je ook bestellen!

Tip: normaal gesproken ben ik niet zo gek op vegetarische burgers, maar Tante Connie – de burger van geitenkaas en cashewnoten – is werkelijk fantastisch!

https://www.instagram.com/p/B94KowuFYmj/

Veel meer restaurants zijn op dit moment bezig om een bezorgservice in Utrecht op te zetten, dus ik zal dit artikel regelmatig updaten. Dus heb jij zin om lekker te eten, maar niet om zelf te koken? Bestel dan de komende weken eens wat vaker een maaltijd, zodat we deze horecaondernemers samen een beetje door de crisis heen kunnen helpen.

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter