Home Backpacken in Vietnam
door Dewi

VIETNAM

VIETNAM

doen in Vietnam - fiets met fruit in Hanoi

Backpacken in Vietnam

Backpacken in Vietnam is razend populair. En terecht wat mij betreft. Vietnam is een backpackland bij uitstek. Het is een land vol historie, overweldigende natuur, prachtige rijstvelden, leuke steden, lekker eten en vriendelijke mensen. Bovendien is het land heel makkelijk te bereizen met een klein budget. Al mijn tips voor backpacken in Vietnam heb ik gebundeld op deze pagina.

Je reis naar Vietnam regelen

Boek je accommodatie
Boek je vlucht
REGEL JE VISUM

Backpacken in Vietnam: praktische informatie

Reizen naar Vietnam: Doordat Vietnam een langgerekt land is, reis je meestal van noord naar zuid. Of andersom. Wij besloten daarom geen retourticket te boeken, maar heen te vliegen op Hanoi en terug te vliegen vanaf Ho Chi Minh. Vanaf Schiphol gaan er regelmatig vluchten naar deze twee steden, meestal met een overstap. Kijk voor een overzicht voor de meest gunstige vliegtickets op Skyscanner.nl.

Visum voor Vietnam: Om Vietnam binnen te mogen, moet je een e-visum aanvragen. Je kunt het visum aanvragen op de website van de Vietnamese immigratiedienst of bij een Nederlands visumbureau.

Valuta en wisselkoers: In Vietnam betaal je met de Vietnam Dong: €1,00 = 26337 VND (juni 2019). Bekijk hier de huidige wisselkoers. 

Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Vietnam 5 uur later dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het in Vietnam 6 uur later.

Beste reistijd Vietnam: De beste reistijd voor Vietnam is van december tot en met mei. Dit is de droge periode. Wij bezochten Vietnam echter in het regenseizoen en dat heb ik niet als onprettig ervaren. Voordelen van het regenseizoen zijn dat het minder druk is, de prijzen van accommodaties iets lager liggen en de natuur prachtig groen is.

Aantal inwoners: +/- 95,5 miljoen

Hoofdstad: Hanoi