Backpacken in Sri Lanka

Home Backpacken in Sri Lanka
door Dewi
doen in Sri Lanka - Pidurangula Rock

Backpacken in Sri Lanka

Backpacken in Sri Lanka wordt steeds populairder. Terecht wat mij betreft. Sri Lanka heeft namelijk écht voor ieder wat wils. Of je nu houdt van cultuur, natuurparken, wild spotten, surfen, bergen of lekker eten. Sri Lanka heeft het allemaal. Het land wordt niet voor niets de parel van de Indische oceaan genoemd. Al mijn tips voor backpacken in Sri Lanka heb ik op deze pagina voor je gebundeld.

Backpacken in Sri Lanka: praktische informatie

Reizen naar Sri Lanka: Vanuit Nederland was het voor ons niet mogelijk om een directe vlucht te boeken. Wij vlogen in september (2016) van Amsterdam naar Colombo met een korte tussenstop in Doha. Voor onze vliegtickets betaalden wij €675,- per persoon. Via Skyscanner.nl zoek ik altijd naar de goedkoopste tickets.
Visum voor Sri Lanka: Om Sri Lanka binnen te mogen heb je een ETA nodig, waarmee je als het ware toestemming vraagt om het land te bezoeken. Je kunt een ETA aanvragen via de officiële site, of via een visumbureau. Voor een visum van 30 dagen betaalden wij $35 (2016).
Valuta en wisselkoers: In Sri Lanka betaal je met de Sri Lankaanse Ruppee: €1,00 = 1.1317 LKR (juni 2019). Bekijk hier de huidige wisselkoers
Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Sri Lanka 3,5 uur later dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het in Sri lanka 4,5 uur later.
Beste reistijd Laos: Sri Lanka heeft twee regenseizoenen: van april t/m oktober in het zuidwesten en van oktober t/m maart in het noordoosten. De regenbuien zijn vaak kort en vallen veelal in de (na)middag. Wij maakten in september een reis door Sri Lanka en dit is uitstekend bevallen.
Aantal inwoners: +/- 21,4 miljoen
Hoofdstad: Colombo

Je reis naar Sri Lanka regelen

Boek je accommodatie
Boek je vlucht
REGEL JE VISUM

TIPS SRI LANKA ALGEMEEN

HOOGTEPUNTEN SRI LANKA

REISVERHALEN SRI LANKA

BACKPACKEN IN SRI LANKA

route sri lanka 3 weken
doen in sri lanka
kosten reizen sri lanka
accommodaties sri lanka
tips voor sri lanka
eten in sri lanka
tips voor sigirya sri lanka
doen in Ella sri lanka
tips kandy sri lanka
tempel van de heilige tand kandy
accommodaties sri lanka
backpacken in sri lanka
backpacken in sri lanka
backpacken in sri lanka