wat kost de Trans Mongolië Express

Backpacken in Rusland

Rusland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je wilt gaan backpacken. Misschien denk je bij Rusland eerder aan vodka, Siberische kou en Poetin. Toch is Rusland zóveel meer dan dat. Ik heb me verwonderd over de waanzinnige architectuur, de orthodoxe kathedralen, de uitgestrektheid van Siberië en de vriendelijkheid van de Russen. En niet onbelangrijk, ik heb ontzettend lekker gegeten in Rusland! Op deze pagina heb ik al mijn tips verzameld voor backpacken in Rusland.

Backpacken in Rusland: praktische informatie

Reizen naar Rusland: Vanaf Amsterdam gaan er regelmatig directe vluchten naar St. Peterburg en Moskou. Kijk voor een overzicht voor de meest gunstige vliegtickets op Skyscanner.nl.
Visum voor Rusland: Om Rusland binnen te mogen, moet je een visum aanvragen. Voor ons maakte Rusland deel uit van onze reis met de Trans Mongolië Express. Onze visa voor deze reis hebben wij in één keer aangevraagd bij visumbureau YourVisa. Het visum voor Rusland kost €65,-.
Valuta en wisselkoers: In Rusland betaal je met de Russische Roebel: €1,00 = 71,6 RUB (juni 2019). Bekijk hier de huidige wisselkoers
Beste reistijd Rusland: In Rusland heeft ieder seizoen zijn charme. Wij reisden in juni en juli door Rusland. Een prachtige periode, omdat Siberië toen volop in bloei stond.
Aantal inwoners: +/- 144,5 miljoen
Hoofdstad: Moskou

Je reis naar Rusland regelen

Boek je accommodatie
Boek je vlucht
REGEL JE VISUM

HOOGTEPUNTEN RUSLAND

TRANS MONGOLIË EXPRESS

WERELDREISDAGBOEK RUSLAND

BACKPACKEN IN RUSLAND

gratis bezienswaardigheden in moskou
mooiste metrostations moskou
vragen trans mongolie express
kosten trans mongolie express
backpacken rusland
visum rusland
backpacken in Rusland