Home Backpacken in Mongolië
door Dewi

MONGOLIË

MONGOLIË

ervaringen met de Trans Mongolië Express

Backpacken in Mongolië

Mongolië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je gaat backpacken. Het land is namelijk vrij lastig om zelfstandig te bereizen. Toch is het één van de meest bijzondere landen waar ik ooit ben geweest. Het land is uitgestrekt. Grillig. Lieflijk. Dor. Groen. Grijs. Kleurrijk. Heet. Koud. Het is alles en niets tegelijkertijd. Gertenten liggen hier en daar verspreid door het landschap en zo nu en dan kom je enkele nomaden tegen. Op deze pagina heb ik mijn tips voor backpacken in Mongolië gebundeld.

Je reis naar Mongolië regelen

Boek je accommodatie

Boek je vlucht

REGEL JE VISUM

Note: wij zijn vanuit Moskou met de trein naar Mongolië gereisd. Een unieke ervaring en bovendien duurzamer dan vliegen. Deze reis hebben we geboekt via een Nederlandse reisorganisatie.

Backpacken in Mongolië: praktische informatie

Reizen naar Mongolië: Vanaf Schiphol is het niet mogelijk om rechtstreeks naar Mongolië te vliegen. Je zult altijd een tussenstop moeten maken. Wij reisden vanuit Moskou met de trein naar Mongolië. Mongolië maakte deel uit van onze reis met de Trans Mongolië Express.

Visum voor Mongolië: Om Mongolië binnen te mogen, moet je een visum aanvragen. De ambassade van Mongolië zit in Brussel. Als je in Nederland woont, is het daarom het handigst om je visum aan te vragen via een visumbureau. Zelf heb ik goede ervaringen met visumbureau YourVisa. Het visum voor Mongolië kost €60,-.

Valuta en wisselkoers: In Mongolië betaal je met de Mongoolse Tugrik: €1,00 = 3015 MNT (juni 2019). Bekijk hier de huidige wisselkoers. 

Tijdverschil: Mongolië heeft twee verschillende tijdzones.

  • West Mongolië: tijdens onze zomertijd is het hier 5 uur later dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het hier 6 uur later.
  • Centraal- en Oost-Mongolië: tijdens onze zomertijd is het hier 6 uur later dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het hier 7 uur later.

Beste reistijd Mongolië: De beste reistijd voor Mongolië is van juni t/m september.

Aantal inwoners: +/- 3 miljoen

Hoofdstad: Ulaanbaatar