Home Backpacken in Laos
door Dewi

LAOS

LAOS

Budget voor Laos

Backpacken in Laos

Backpacken in Laos is één van de meest relaxte reiservaringen, die ik ooit heb gehad. Dit komt vooral doordat het land nog niet overspoeld is door toeristen. Laos is een land vol historie, prachtige tempels, vriendelijke mensen, maar bovnal een overweldigende natuur. Het land zit vol prachtige pareltjes en is één groot hoogtepunt op zichzelf. Op deze pagina heb ik al mijn tips voor backpacken in Laos gebundeld.

Je reis naar Laos regelen

Boek je accommodatie
Boek je vlucht

Backpacken in Laos: praktische informatie

Reizen naar Laos: Vanaf Schiphol is het niet mogelijk om rechtstreeks naar Laos te vliegen. Je zult altijd moeten overstappen in bijvoorbeeld Bangkok of Kuala Lumpur. Om in Laos te komen heeft een overstap in Bangkok mijn voorkeur. Vanaf hier kun je er namelijk voor kiezen om te vliegen naar Vientiane of Luang Prabang, maar je kunt ook over land verder reizen. Kijk voor een overzicht voor de meest gunstige vliegtickets op Skyscanner.nl.

Visum voor Laos: Bij aankomst in Laos kun je op het vliegveld of aan de grens een visum on arrival (VOA) kopen. De kosten bedragen $35,-. Zorg ervoor dat je dit gepast kunt betalen en dat je 1 pasfoto bij je hebt. Het VOA is 30 dagen geldig.

Valuta en wisselkoers: In Laos betaal je met de Laotiaanse Kip: €1,00 = 9855 LAK (juni 2019). Bekijk hier de huidige wisselkoers. 

Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Laos 5 uur later dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het in Laos 6 uur later.

Beste reistijd Laos: De beste reistijd voor Laos is discutabel. Hoewel het over het algemeen niet wordt aangeraden om tijdens het regenseizoen te reizen, vond ik het erg prettig. Het regenseizoen is van mei tot oktober. Over het algemeen wordt de periode van november tot en met maart gezien als de beste reistijd voor Laos.

Aantal inwoners: +/- 6.8 miljoen

Hoofdstad: Vientiane