Backpacken in Indonesië

Home Backpacken in Indonesië
door Dewi
Backpack route door Indonesië
Backpack route door Indonesië

Backpacken in Indonesië

Indonesië is een enorm veelzijdig land. Met meer dan 17.000 eilanden heeft het land ontzettend veel te bieden. Je vindt er prachtige rijstvelden, actieve vulkanen, bruisende steden, prachtige stranden, een diversiteit aan culturen, heerlijk eten én een ontzettend vriendelijke bevolking. Eigenlijk heeft Indonesië alles wat je als backpacker zoekt in een land. Daarom heb ik al mijn tips voor backpacken in Indonesië gebundeld op deze pagina.

Backpacken in Indonesië: praktische informatie

Reizen naar Indonesië: Vanaf Schiphol gaan regelmatig vluchten naar Indonesië. Veel vluchten maken een tussenstop, maar het is mogelijk om rechtstreeks naar Jakarta of Denpasar te vliegen. Een vlucht met tussenstop is vaak wel goedkoper.
Valuta en wisselkoers: In Indonesië betaal je met de Indonesische Rupiah: €1,00 = 16031 IDR (juni 2019). Bekijk hier de huidige wisselkoers.
Tijdverschil: Indonesië heeft verschillende tijdzones:
– Op Java, Sumatra, West- en Centraal Kalimantan is het tijdens onze zomertijd 5 uur later. Tijdens onze wintertijd is het hier 6 uur later.
– Op Bali, Lombok, Sulawesi, Zuid- en Oost Kalimantan is het tijdens onze zomertijd 6 uur later. Tijdens onze wintertijd is het hier 7 uur later.
Beste reistijd Indonesië: India is een gigantisch groot land en kent daarom veel regionale verschillen in weer en klimaat. Daarom is er niet één periode aan te wijzen, die geldt als de beste reistijd. De beste reistijd per regio:
– Java, Bali, Lombok en Gili’s: mei – oktober
– Sumatra: april – oktober
– Komodo en Flores: apil – november
Aantal inwoners: +/- 264 miljoen
Hoofdstad: Jakarta

Visum voor Indonesië

Ga je maximaal 30 dagen naar Indonesië en ben je in het bezit van een Nederlands paspoort? Dan hoef je voor vertrek geen visum aan te vragen. Bij aankomst op het vliegveld in Indonesië krijg je een visumvrije entree. Dit is een stempel in je paspoort, waarmee je maximaal 30 dagen in Indonesië mag blijven. De visumvrije entree is gratis.

Ben je van plan om langer dan 30 dagen te gaan backpakcen in Indonesië? Dan heb je twee opties. De ene optie is om bij aankomst in Indonesië een visum on arrival (VOA) te kopen voor $35,-. De VOA is 30 dagen geldig, maar dit visum kun je in Indonesië verlengen bij een immigratiebureau. De andere mogelijkheid is om in Nederland al een toeristenvisum voor 60 dagen aan te vragen. Dit kan via de ambassade in Den Haag of via een visumbureau.

Je reis naar Indonesië regelen

Boek je accommodatie
Boek je vlucht
REGEL JE VISUM

TIPS INDONESIË ALGEMEEN

HOOGTEPUNTEN INDONESIË

BACKPACKEN IN INDONESIË

route indonesie java bali
doen in Yogjakarta
indonesie buiten de gebaande paden
backpacken in Indonsie
backpacken in Indonsie
backpacken in Indonsie
backpacken in Indonsie
backpacken in Indonsie
recept sambal goreng tempeh
backpacken in Indonsie