Home Backpacken in India
door Dewi

INDIA

INDIA

Budget India

Backpacken in India

Backpacken in India, you love it, or you hate it. Het is een verschrikkelijk cliché, maar het punt met cliché’s is dat ze meestal een kern van waarheid bevatten. Veel reizigers vinden India vies, druk, chaotisch en lawaaierig. En ja, dat is het ook allemaal. Maar India is veel meer dan dat. Het is ook een land van bijzondere tradities, rituelen, kleurrijke kleding, specerijen, fantastisch eten, indrukwekkende forten en sprookjesachtige paleizen. India heeft echt ontzettend veel te bieden. Toch is backpacken in India hele andere koek dan backpacken in Zuidoost-Azië. Daarom heb ik al mijn tips voor backpacken in India verzameld op deze pagina.

Je reis naar India regelen

Boek je accommodatie
Boek je vlucht
REGEL JE VISUM

Backpacken in India: praktische informatie

Reizen naar India: Vanaf Schiphol gaan regelmatig vluchten naar India. Veel vluchten maken een tussenstop, maar met KLM kun je rechtstreeks naar Delhi of Mumbai vliegen. Een vlucht met tussenstop is echter wel vaak goedkoper.

Visum voor India: Voor India is het helaas niet mogelijk om een visum on arrival te krijgen. Voordat je afreist naar India moet je dus een visum aanvragen. Gelukkig kun is dit makkelijk online te regelen. Het visum voor India is maar liefst 60 dagen geldig!

Valuta en wisselkoers: In India betaal je met de Indiase Rupee: €1,00 = 78,60 INR (juni 2019). Bekijk hier de huidige wisselkoers.

Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het in India 3,5 later dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het in India 4,5 uur later.

Beste reistijd India: India is een gigantisch groot land en kent daarom veel regionale verschillen in weer en klimaat. Toch zijn over het algemeen de maanden december t/m februari de beste periode om naar India af te reizen.

Aantal inwoners: +/- 1.339 miljard

Hoofdstad: Delhi