Home Backpacken in China
door Dewi

CHINA

CHINA

doen in China

Backpacken in China

China is anders. Echt heel anders. En juist dát maakt dat China één van de meest fascinerende landen, die ik ooit heb bezocht. Een reis door China is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Het is een land vol bruisende steden, landschappen van buitenaardse schoonheid, lekker eten, interessante bezienswaardigheden en ontzettend veel contrasten. Al mijn tips voor backpacken in China heb ik op deze pagina gebundeld.

Tip: mochten de beelden wat wazig zijn, dan kun je de instellingen van YouTube veranderen door te klikken op: Instellingen > Kwaliteit > 1080p HD.

Je reis naar China regelen

Boek je accommodatie

Boek je vlucht

REGEL JE VISUM

Praktische informatie over China

Reizen naar China: Vanuit Nederland kun je met diverse luchtvaartmaatschappijen naar China vliegen, bijvoorbeeld naar Beijing, Shanghai of Hongkong. Vluchten met een tussenstop zijn vaak echter goedkoper.

Visum voor China: Om China binnen te mogen, moet je een visum aanvragen. Een visum voor China kun je aanvragen bij het Chinese Visa Application Service Center in Den Haag of via een visumbureau. Persoonlijk heb ik goede ervaringen met visumbureau YourVisa. Het visum voor China kost €126,55.

Valuta en wisselkoers: In China betaal je met de Chinese Yuan: €1,00 = CYN 7,75 (juni 2019). Bekijk hier de huidige wisselkoers.

Tijdverschil: Hoewel China gigantisch groot heeft, hanteert het land slechts één tijdzone. Tijdens onze zomertijd is het in China 6 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het in China 7 uur later.

Beste reistijd China: Omdat China zo groot is, is er niet één periode aan te wijzen als de beste reistijd voor China:

  • Noord-China is het beste te bezoeken in de maanden april, mei, juni, september en oktober
  • Zuid-China is het beste te bezoeken in de maanden november t/m april.
  • Oost-China is het beste te bezoeken van mei t/m september.

Aantal inwoners: 1.386 miljard

Hoofdstad: Beijing