Home Backpacken in Cambodja
door Dewi

CAMBODJA

CAMBODJA

Overnachten in Cambodja

Backpacken in Cambodja

Cambodja heb ik leren kennen als een land met een heftige recente geschiedenis, een rijke cultuur en vriendelijke veerkrachtige mensen. Ik heb genoten van de beroemde tempels van Angkor Wat en de prachtige eilanden. Cambodja heeft ontzettend veel te bieden. Al mijn tips voor backpacken in Cambodja heb ik op deze pagina gebundeld.

Je reis naar Cambodja boeken

Boek je accommodatie
Boek je vlucht

Praktische informatie over Cambodja

Reizen naar Cambodja: Zowel Phnom Penh als Siem Reap hebben een internationaal vliegveld. Vanaf grote steden in Azië, zoals Bangkok, Chang Mai, Kuala Lumpur en Singapore gaan regelmatig vluchten. Helaas is het nog niet mogelijk om vanuit Nederland rechtstreeks naar Cambodja te vliegen. Je maakt altijd een tussenstop.

Valuta en wisselkoers: In Cambodja betaal je als toerist met Amerikaanse dollars: €1,00 = $1,13. Bekijk hier de huidige wisselkoers.

Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Cambodja 5 uur later. Tijdens de wintertijd is het in Cambodja 6 uur later.

Beste reistijd Cambodja: De beste reistijd Cambodja is tijdens de droge periode, die loopt van november t/m april. Januari en februari zijn de droogste maanden in Cambodja.

Aantal inwoners: +/- 16 miljoen

Hoofdstad: Phnom Penh