Home Backpacken in Azië
door Dewi

Backpacken in Azië is ontzettend populair. En dat is natuurlijk niet voor niets. Het continent is ontzettend divers en heeft voor ieder wat wils. Wat dacht je van de uitgestrekste landschappen van Mongolië? De vulkanen in Indonesië? De waanzinnige karstgebergten in China, Vietnam en Laos? De prachtige forten in India? En de geweldige onderwaterwereld van Maleisië? Om nog maar niet te spreken over het heerlijke eten in de diverse landen. Over Azië raak ik eigenlijk nooit uitgepraat. Daarom heb ik op deze pagina heb ik al mijn tips voor backpacken in Azië gebundeld!

Backpacken in Azië: praktische informatie

Reizen naar Azië: Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van waar je naartoe wilt. Vanuit Nederland gaan diverse rechtstreekse vluchten naar o.a. Bangkok, Kuala Lumpur, Beijing, Shanghai, Delhi, Jakarta, etc. Naar Laos of Cambodja gaan helaas geen rechtstreekse vluchten. Als je deze landen bezoekt, kun je het beste vliegen op Bangkok en vanuit daar verder reizen.

Visa voor Azië: Het is per land verschillend of je wel of geen visum nodig hebt. Zo krijg je bij aankomst in Maleisië bijvoorbeeld een stempel in je paspoort, waarmee je 90 dagen in het land mag blijven. Maar voor bijvoorbeeld Rusland, Mongolië en China moet je je visum in Nederland al aanvragen. Op de landenpagina’s heb ik voor het betreffende land aangegeven of het nodig is om een visum aan te vragen. Moet je in Nederland al een visum aanvragen? Ik heb zelf hele goede ervaringen met visumbureau YourVisa.
Valuta en wisselkoers: Dit is per land verschillend. Bekijk hier de huidige wisselkoersen. 

Beste reistijd Azië: De beste reistijd voor Azië verschilt per land en soms zelfs per regio. Op de landenpagina’s heb ik de beste reistijd per land aangegeven. Over het algemeen wordt de droge periode gezien als de beste reistijd. Zelf heb ik geen problemen met reizen tijdens het regenseizoen.

Aantal inwoners: 4 miljard

Je reis naar Azië regelen

Boek je accommodatie
Boek je vlucht
REGEL JE VISUM

Tips Azië Algemeen

Backpacken in Azië budget
backpacken in Azië regenseizoen
Backpacken in Azië accommodaties

Backpacken in Azië: bestemmingen

Cambodja

1 2

China

1 2 3 4 5 6 7 8

India

1 2 3 4

Indonesië

1 2 3 4

Laos

1 2 3

Maleisië

1 2 3 4 5 6 7 8

Mongolië

1 2

Rusland

1 2 3

Sri Lanka

1 2 3 4 5

Thailand

Vietnam

1 2 3 4

De leukste backpackroutes in Azië

Backpacken in Cambodja route 3 weken
route door China
route india 6 weken
route indonesie java bali
route Laos 3 weken
Backpacken in Maleisië route
route sri lanka 3 weken
route Vietnam 3 weken