Home Europa Aziatisch eten in Den Haag: een kleine wereldreis

Aziatisch eten in Den Haag: een kleine wereldreis

door Dewi
Aziatische restaurants Den Haag

Inmiddels woon ik alweer meer dan een jaar in Den Haag. En hoewel de horeca het grootste gedeelte van de tijd dat ik nu in Den Haag woon gesloten is geweest, heeft dat ons er niet van weerhouden om de restaurants in Den Haag uit te testen. Zeker nu de horeca weer open is, testen we regelmatig een nieuw restaurantje. En natuurlijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan: door héél veel Aziatisch te eten in Den Haag, wanen we ons regelmatig in India, Vietnam, China of Indonesië. Ga je met me mee op reis in Den Haag?

1. Krishna Vilas

Niet voor niets op nummer één: het Indiase restaurant Krishna Vilas. Met dit restaurant maakten wij stiekem in Utrecht al kennis. Ze serveren hier perfect krokante en goed gevulde masala dosa’s, die mij weer helemaal het gevoel geven dat ik op reis ben. En eerlijk is eerlijk: toen wij in Utrecht bij Krishna Villa’s aten, vond ik de dosa’s zó lekker dat ik heel even twijfelde of ik nog wel naar Den Haag wilde verhuizen. Gelukkig vertelde een snelle Google-actie mij dat dit waanzinnige Indiase restaurant ook in Den Haag zit. We hoeven dus helemaal niks te missen.

Inmiddels zijn we vaste klant bij Krishna Vilas in Den Haag. Als ik hier een dosa eet en een mangolassie drink, waan ik mij weer voor even in het piepkleine dosarestaurantje in Varanasi, waar de koeien door de straten liepen en af en toe even hun hoofd naar binnen staken. Dát zal hier niet zo snel gebeuren, maar genieten van authentiek Indiaas eten kun je hier zeker. En het leuke is: het zit hier vaak vol met Indiërs, een heel goed teken wat mij betreft!

Adres: Hooikade 56, Den Haag

Aziatisch eten in Den Haag

2. Vuvu

Waar ik mij bij Krishna Vila’s in India waan, ben ik bij Vuvu weer helemaal terug in Vietnam. Je kunt hier terecht voor een hapje tussendoor of een heerlijke maaltijd. En zoals het een goede Vietnamese maaltijd betaamd: het is supervers allemaal. Mijn favoriete gerecht is tot dusver de Bún Nem (Mihoen met een Vietnamese loempia, koriander, salade en cashewnoten. Ik heb nog niet de hele kaart geprobeerd, maar dat komt vanzelf. Ik ben fan!

Adres: Weimarstraat 50

Lees ook: Eten in Vietnam: 8x mijn favoriete Vietnamese gerechten

Aziatisch eten in Den Haag

3. WANTSAM Dim Sum

Deze blog begint aardig te lijken op een kopie van onze wereldreis. Van Vietnam gaan we naar China. Den Haag heeft ongelofelijk veel authentieke Chinese restaurants. De meeste hiervan zitten in Chinatown en moet ik nog uitproberen.

Wat ik al wel geprobeerd heb, is de dim sum van WANTSAM Dim Sum. WANTSAM Dim Sum zit in de foodhallen in Scheveningen en heeft – je raad het nooit – werkelijk heerlijke dim sum. En ook genoeg vegetarische keuzes, superfijn!

Adres: Strandweg 161, In de Foodhallen (unit 6)

4. Toko Bali Mandera

In een blog over Aziatisch eten in Den Haag kan de Indische keuken natuurlijk niet ontbreken. Mijn oma kwam uit Nederlands-Indië, dus het Indische eten is mij letterlijk met de paplepel ingegoten. Toen zij vanuit Indië naar Nederland ging, kwam zij – net als heel veel andere Indische Nederlanders – terecht in Den Haag. En vanuit deze historie is de Indische keuken nog steeds goed vertegenwoordigd in Den Haag. Wat dat betreft kan ik mijn hart hier dus zeker ophalen.

Toko Bali Mandera is één van mijn favoriete toko’s bij mij om de hoek. De Nasi Rames en de gadogado zijn hier favoriet.

Adres: Abeelplein 3

5. Toko Made

Een andere favoriet is Toko Made. Ook hier kun je een fantastische Nasi Rames, Gado Gado of Soto Ayam krijgen. De keuze voor Toko Bali Mandera of Toko Made is mij om het even. Het is maar net welke kant ik oploop.

Adres: Professor Kaiserstraat 50 (op de hoek bij de Weimarstraat)

6. Sushimeisjes

Eerlijk is eerlijk: het heeft even geduurd voordat ik bij de Sushimeisjes ging eten. En dat terwijl het restaurant praktisch bij mij om de hoek zit! Waarom? Ik vond dat sushi gemaakt moest worden door Japanners, want in mijn hoofd – kortsluiting – zou dat de beste sushi zijn. Maar wat een stom vooroordeel.

De Sushimeisjes zijn een begrip in Den Haag. En dat is niet voor niets. De sushi van de Sushimeisjes is zo’n beetje de lekkerste sushi, die ik ooit heb gegeten. Ik ben gek op de originele combinaties, zoals tempura asperge met avocado, gebrande tonijn, truffel mayonaise en sesamsaus (Torched Tunarol). Of aubergine tempura met miso mayo, bosui, avocado, zoete soja saus, rijst flakes en nori strips (Veggie Dragon). Loopt het water je al in de mond?

Adres: Valkenboskade 622 of Prins Hendrikstraat 96

Aziatisch eten in Den Haag

Natuurlijk ben ik nog lang niet klaar met mijn ontdekkingsreizen in Den Haag. Deze blog zal dus regelmatig een update krijgen. Ken jij een goed Aziatisch restaurant in Den Haag dat je mij kunt aanraden? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik vind het heel leuk om van je te horen!

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter