Home Accommodaties Accommodaties in India: mijn persoonlijke favorieten

Accommodaties in India: mijn persoonlijke favorieten

door Dewi
Accommodaties in India Jaisalmer

Vorig jaar reisden wij 6,5 week door India. En geloof me, reizen door India is fantastisch, maar ook heel vermoeiend. Er is geen land waar ik het zó belangrijk vond om fijne accommodaties te hebben als India. Daarom vertel ik je in dit artikel wat mijn favoriete accommodaties in India zijn.

Type accommodaties in India

Overnachten in India kan zo luxe of zo eenvoudig als je zelf wilt. India is echter een land waar je continue heel veel indrukken opdoet. Om zo nu en dan te kunnen ‘ontprikkelen’ vond ik het fijn om in mooie en rustige accommodaties te overnachten, zodat ik mij af en toe echt even kon afsluiten van de chaos.

Als redelijke budgetreizigers kiezen wij echter nooit voor extreem dure accommodaties. Ook in India hebben wij dit niet gedaan. In India heb je namelijk voor weinig geld al vrij veel luxe. Wij sliepen in India altijd in een privékamer met eigen badkamer.

Lees ook: Budget India: wat kost reizen door India?

Wel of niet vooraf je accommodaties boeken in India?

Om eerlijk te zijn reizen Koen en ik in Azië altijd op de bonnefooi. India is de enige uitzondering. Zoals ik al zei, is reizen in India best vermoeiend. Regelmatig kom je voor verrassingen te staan. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat je vertraging hebt en véél later aankomt op je bestemming dan verwacht. Dit geeft helemaal niks, want het is juíst de charme van India. Ik vond het om die reden echter wel prettig om vooraf onze accommodaties te boeken. Bovendien reisden wij tijdens Divali, één van de belangrijkste feesten van het Hindoeïsme. In deze periode hebben Indiërs zelf ook vakantie en trekken zij er massaal op uit. Rond deze tijd zitten accommodaties heel snel vol.

Is het nodig om accommodaties in India vooraf te boeken? Mijn ervaring is dat als je tijdens de Indiase vakanties reist, het wel nodig is om vooraf je accommodaties te boeken. Reis je daar buiten, dan lijkt het me niet perse noodzakelijk. Het gaf mij echter veel rust om dit wel te doen. Wij probeerden meestal om twee bestemmingen vooruit te denken en onze accommodaties een week van te voren vast te leggen.

Tip: wil je wel flexibel blijven? Boek dan accommodaties via Booking.com die je gratis kunt annuleren.

Accommodatie in Jaipur

We starten onze reis in India in Jaipur, de stad die bekend staat als de ‘roze stad van India’. Hier vinden we het belangrijk om in de oude stad te zitten. We kiezen ervoor om te overnachten bij Haveli Kalwara, een prachtig guesthouse waar wij ons echt in een paleis wanen. De kamers zijn ruim en de bedden comfortabel. Bovendien beschikt het guesthouse over een uitstekend restaurant op het dakterras. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad. Heerlijk als je geen zin meer hebt om ’s avonds je accommodatie uit te gaan om te eten.

Bij Haveli Kalwara zorgt gastheer Sanu voor een warm welkom en hij is bereid om ons overal mee te helpen. Een betere start van onze reis door India hadden wij ons eigenlijk niet kunnen wensen!

Lees ook: Wat te doen in Jaipur? De roze stad van India

Accommodaties in India Jaipur

Accommodatie in Jodhpur

In Jodhpur sliepen wij bij Bhayam Heritage Guesthouse, een prachtige accommodatie direct onder het fort. Dit guesthouse heeft mooie kamers voor budgetprijzen en vanaf het dakterras heb je uitzicht op de Sardar Market en de iconische Clocktower. Bovendien loop je vanaf hier zo naar het fort. Bij Bhavyam Heritage Guesthouse werden wij met open armen ontvangen. Een aanrader tijdens een verblijf in Jodhpur!

Lees ook: Wat te doen in Jodhpur? De blauwe stad van India

Accommodaties in India Jodhpur

Accommodaties in Jaisalmer

Jaisalmer is de enige stad in India waar wij in twee verschillende accommodaties hebben geslapen. Wij waren namelijk tijdens Divali in Jaisalmer en het was extreem druk in de stad. Het was zelfs zo dat er meer toeristen dan accommodaties waren en sommige toeristen zelfs naast een slaapplek grepen. In deze periode schieten ook de prijzen van accommodaties omhoog.

De eerste drie nachten in Jaisalmer verbleven we bij Moustache Hostel Jaisalmer. Dit is werkelijk één van de mooiste accommodaties tijdens een reis door India. We hadden een prachtige kamer met ruime badkamer en een windowseat met uizicht op het fort.

De laatste twee nachten kozen we voor het Wanderlust Guesthouse. Dit is ook een hele fijne accommodatie met mooie kamers, een ontzettend vriendelijke eigenaar en een geweldig dakterras.

Tip: Bij zowel Moustache Hostel Jaisalmer als bij het Wanderlust Guesthouse kun je een kamelensafari boeken. Onze safari ging door ziekte helaas niet door, maar ik heb goede verhalen gehoord over beide safari’s.

Accommodaties in India Jaisalmer
Moustache Hostel Jaisalmer
Accommodaties in India Jaisalmer
Moustache Hostel Jaisalmer
Accommodaties in India Jaisalmer
Wanderlust Guesthouse

Accommodatie in Udaipur

In Udaipur slapen we in Hotel Pratap Bhawan, een mooi guesthouse met prachtige kamers. Onze kamer had zelfs twee windowseats! Bovenop het dak is een restaurant, waar je prima kunt ontbijten en uitkijkt over het meer en de bergen.

Accommodaties in India Udaipur
Accommodaties in India Udaipur

Accommodatie in Bundi

Bundi was voor ons dé verrassing tijdens onze rondreis door India. Vergeleken met andere steden is Bundi veel kleiner en rustiger. Deze stad staat nog niet zo op de toerisistische kaart en dát is precies wat Bundi zo leuk maakt. Bundi beschikt eigenlijk over al het moois dat Rajasthan te bieden heeft, maar dan zonder de drukte. Het prachtige paleis en het fort hadden wij bijvoorbeeld helemaal voor onszelf, waardoor ik mij echt in mijn persoonlijke 1001 nacht sprookje waande.

Doordat Bundi nog niet zo toeristisch is, kun je hier voor weinig geld overnachten in mooie accommodaties. Wij sliepen bij Bundi Inn – A Heritage Boutique Haveli, een fijn en sfeervol ingericht guesthouse!

Accommodaties in India Bundi

Accommodatie bij Ranthambore National Park

Als je het prachtige Ranthambore National Park bezoekt, is het dorpje Sawai Madhopur de handigste uitvalsbasis. Hier heb je een ruime keus aan accommodaties. Wij kozen voor Rajputana Heritage. Een prima accommodatie met een goed restaurant. Hier kunnen ze je ook helpen met het regelen van je safari (aanrader!).

Tip: Mocht je kiezen voor Rajputana Heritage, houd er dan rekening mee dat de kamers die in het souterrain liggen geen ramen hebben. Hierdoor wordt het snel benauwd. Deze kamers zijn echter wel goedkoper dan de kamers met raam.

Accommodaties in India Ranthambore National Park
route India 6 weken

Accommodatie in Agra

Tijdens onze eerste reis door India mocht een bezoek aan de Taj Mahal natuurlijk niet ontbreken. Dit was voor ons dé reden om Agra te bezoeken. Als je de Taj Mahal zonder een enorme mensenmassa wilt bewonderen, moet je vroeg op. Ik raad je daarom aan om een accommodatie te boeken, vlakbij de East Gate. Wij sliepen bij Moustache Agra, een prima hostel op zo’n 15 minuten lopen van de Taj Mahal. De eigenaar van dit hostel is bovendien ontzettend behulpzaam en helpt je bijvoorbeeld graag bij het boeken van bustickets naar je volgende bestemming.

Lees ook: De Taj Mahal zonder mensen, 8 tips voor de perfecte foto

route India 6 weken

Accommodatie in Varanasi

Varanasi is één van de oudste steden ter wereld. De heilige stad aan de Ganges waar mensen naartoe komen om te mediteren, hun ziel te zuiveren, maar ook om te sterven en vervolgens het Nirvana te bereiken. Een hele bijzondere plek waar leven en dood elkaar continue raken.

Als je in Varanasi verblijft, is het prettig om vlakbij de ghats een accommodatie te boeken. Wij verbleven bij Sri Yoga Mandir, een guesthouse aan de Ganges en vlakbij Assi Ghat. Dit is de eerste ghat die je tegenkomt aan de zuidzijde. Sri Yoga Mandir ligt op een hele rustige plek, waar je fijn kunt ontsnappen aan alle indrukken van Varanasi. De kamers zijn ruim, de bedden comfortabel en er zijn veel leuke zitplekjes met uitzicht over de Ganges.

Lees ook: Magisch Varanasi: tussen leven en dood aan de oevers van de Ganges

Accommodaties in India Varanasi

Accommodatie in Rishikesh

Soms kom je op plekken, waar je eeuwig zou kunnen blijven. Plekken die iets betoverends hebben en je diep in je ziel weten te raken. Rishikesh is zo’n plek voor mij. En ons guesthouse draagt hier zeker aan bij.

In Rishikesh verblijven we in het Seventh Heaven Inn Rishikesh. Een prachtige accommodatie met kamers, die aanvoelen als kleine huiskamertjes. Bovendien heeft het guesthouse een knus restaurant, waar je heerlijk kunt eten.

Accommodaties in India Rishikesh

Accommodatie in Delhi

Aan het eind van onze reis verbleven wij slechts één nacht in Delhi. Eigenlijk alleen omdat wij vanaf hier terugvlogen naar Nederland. Het liefst wilden wij dan ook een accommodatie vlakbij het vliegveld. De accommodaties rondom het vliegveld zagen er echter niet heel betrouwbaar uit en van onze gastheer in Rishikesh begrepen wij dat veel hotels die in de wijk rond het vliegveld op Booking.com staan, helemaal niet bestaan en dat er daar veel gescamd wordt. Klonk niet heel aantrekkelijk.

We besloten daarom om een strategisch gelegen hostel in Delhi te boeken en kozen voor Zostel Delhi. Vanaf dit hostel is het namelijk slechts een kwartier lopen naar de Aiport Express Line, een rechtstreekse metro naar het vliegveld. Ideaal.

Accommodaties in India Delhi

Heb jij al eens een rondreis door India gemaakt? Dan ben ik heel benieuwd welke accommodaties in India jij mij en andere reizigers kunt aanraden. Heb je nog vragen over de plekken waar wij hebben geslapen? Laat het vooral weten in een reactie hieronder. Ik help je graag!

*Dit artikel bevat affiliatelinks naar het partnerprogramma van booking.com. Dit betekent dat wanneer jij via deze link een overnachting boekt, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar voor mij is dit een leuke manier om mijn blog te onderhouden. 

Meer lezen?

Dit vind je vast ook leuk!

7 reacties

Petra 5 oktober 2023 - 08:00

Zo herkenbaar, je hebt een fijne plek nodig om je even terug te kunnen trekken in India. Prachtige accommodaties, ik ga er een paar onthouden voor mijn volgende bezoek aan India.

Reageer
Marcel 21 juni 2019 - 17:51

Stuk voor stuk prachtige accommodaties. Ik wil heel graag een keer naar India, maar mijn vriend niet. Alleen naar India reizen zie ik niet zitten, dus of het er ooit van gaat komen is de vraag.

Reageer
Dewi 28 juni 2019 - 08:22

Aahh, ik kan het met voorstellen hoor. Er was ook best wat overtuigingskracht voor nodig om mijn vriend te overtuigen, maar uiteindelijk vond hij het fantastsich. Hoop dat het er ooit van komt! 🙂

Reageer
Denise 17 juni 2019 - 08:58

Goed begin van je stuk. Ik geloof zeker dat dat vooral voor India opgaat ja. En wat een leuke accommodaties!
Loop jij daar zelf bij de Taj Mahal? Wat gaaf! Was het er écht zo rustig zo vroeg (ik kan het me niet voorstellen) of moest je ‘in de rij’ om om beurten dit soort foto’s te kunnen maken? Daar ben ik benieuwd naar! Van alle bezienswaardigheden ter wereld lijkt de Taj Mahal me een van de allermooiste!

Reageer
Dewi 17 juni 2019 - 19:54

Dankjewel Denise! Ja, daar loop ik inderdaad bij de Taj Mahal. Ik had er een hele strategie voor bedacht om de allereerste te zijn. En de eerste 5 minuten hadden we de Taj inderdaad voor onszelf, maar daarna werd het al snel drukker. Al valt het vroeg in de ochtend nog reuze mee. De Taj Mahal is inderdaad één van de mooiste bezienswaardigheden die ik ooit gezien heb. Mocht je het leuk vinden, dan kun je in dit artikel lezen hoe we het precies hebben aangepakt om zulke foto’s te kunnen maken: https://www.backpackvolverhalen.nl/taj-mahal-zonder-mensen/

Reageer
Yvonne van der Laan 15 juni 2019 - 20:48

Wat een prachtige accommodaties allemaal! Ik snap jullie keus om hier niet op de bonnefooi te reizen, zodat je zeker weet dat er een fijne kamer op je wacht. Zelf nooit gedaan, maar misschien wel een idee voor volgende keer!

Reageer
Dewi 17 juni 2019 - 19:49

Dankjewel Yvonne! Het was zeker fijn om op deze manier door India te reizen 🙂

Reageer

Laat een reactie achter