Home Accommodaties Accommodaties in Cambodja: mijn persoonlijke favorieten

Accommodaties in Cambodja: mijn persoonlijke favorieten

door Dewi
Overnachten in Cambodja

Tijdens onze wereldreis bezochten we ook Cambodja. Regelmatig krijg ik de vraag of ik tips heb voor leuke guesthouses of hotels in Cambodja en of het nodig is om accommodaties vooraf vast te leggen. Daarom deel ik in dit artikel mijn favoriete accommodaties in Cambodja en vertel ik je of het nodig is om vooraf te reserveren.

Type accommodaties in Cambodja

Overnachten in Cambodja  kun je luxe of zo eenvoudig maken als je zelf wilt. Als redelijke budgetreizigers kiezen wij er meestal voor om aan accommodaties niet meer geld uit te geven dan nodig. In Cambodja waren we na 4 maanden reizen alleen best wel moe. Daarom kozen we soms voor iets luxere accommodaties dan anders.

Ik ben ontzettend gehecht aan mijn vrijheid en juist het ‘vrij zijn’ vind ik een van de fijnste dingen van reizen. Kunnen gaan en staan waar en wanneer ik wel en ergens langer blijven als ik het naar mijn zin heb, zijn dingen die ik tijdens het reizen erg belangrijk vindt. Als ik mijn accommodaties op voorhand allemaal vast zou leggen, ben ik mijn flexibiliteit kwijt en voel ik mij beperkt in mijn vrijheid. Om die reden boek ik als ik ga backpacken in Zuidoost-Azië eigenlijk zelden mijn accommodaties vooraf.

Wij sliepen meestal in guesthouses. Hoewel ik niet bijzonder veel geef om luxe, vind ik het wel heel belangrijk dat kamers schoon zijn. Hoewel wij vaak kozen voor budgetopties, moet ik zeggen dat je in Cambodja voor Westerse begrippen al vrij veel comfort hebt voor weinig geld.  Wij sliepen in Cambodja altijd in een tweepersoonskamer met eigen badkamer, soms inclusief ontbijt.

Hotels in Cambodja Siem Reap
SiZen Reatreat & Spa, Siem Reap

Wel of niet je accommodaties vooraf boeken?

Tijdens onze reis door Cambodja waren we echter heel moe. Daarom hebben we de eerste accommodatie vanuit Thailand alvast gereserveerd. Verder hebben we het fijne eiland Koh Rong Samloem bezocht en verbleven we op een moeilijk te bereiken stuk met een beperkt aantal accommodaties. Om zeker te zijn van een slaapplek hebben we hier wel van te voren gereserveerd. Verder is mijn ervaring dat het in Cambodja niet perse nodig is om accommodaties vooraf te boeken, tenzij je perse bij een bepaalde accommodatie wilt overnachten.

Lees ook: Backpacken in Azië: is het nodig om accommodaties vooraf te boeken?

Accommodatie in Siem Reap

De hoofdreden om Siem Reap in je rondreis door Cambodja op te nemen, is natuurlijk het bezoeken van Angkor Wat. Als je de tempels van Angkor Wat bezoekt, maar je echter vrij lange dagen. In korte tijd doe je onwijs veel indrukken op. Bovendien kan het heel warm zijn overdag. Daarom vond ik het fijn om in Siem Reap een iets luxere accommodatie te boeken. Wij verbleven bij Sizen Retreat & Spa, waar we een prachtige ruime bungalow hadden met hele comfortabele bedden. Deze accommodatie beschikt over een grote jungletuin en zwembad. Het leukste aan deze accommodatie vond ik echter de lieve Cambodjanen die hier werken en ons heel warm verwelkomden. Bij het afscheid kregen we zelfs een dikke knuffel!

Kosten: voor een tweepersoonskamer betaalden wij hier €19,- per nacht, inclusief uitgebreid ontbijt. Dit was in september 2018. Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Accommodaties in Cambodja Siem Reap
Accommodaties in Cambodja Siem Reap

Accommodatie in Phnom Penh

Tijdens onze rondreis door Cambodja zijn wij twee keer in Phnom Penh geweest. De eerste keer o.a. voor een bezoek aan de S21 gevangenis en de Killing Fields. De tweede keer om vanuit Phnom Penh door te reizen naar Maleisië. Tijdens onze bezoeken aan Phnom Penh sliepen we bij twee verschillende accommodaties. De eerste accommodatie vonden we niet voor herhaling vatbaar. Daarom kozen we de tweede keer voor een andere accommodatie, namelijk Sovanphum Villa. Sovanphum Villa is een centraal gelegen guesthouse met ruime en schone kamers, comfortabele bedden en een fijne douche.

Kosten: Voor een tweepersoonskamer betaalden wij hier (oktober 2018) €14,- per nacht, inclusief ontbijt. Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Accommodaties in Cambodja Phnom Penh

Accommodatie in Kampot

Kampot is een rustig stadje in het zuiden van Cambodja met veel koloniale gebouwen en een prachtige omgeving. Hier overnachtten wij bij Ta Eng Guesthouse, een guesthouse met eenvoudige, maar schone kamers. Een prima uitvalsbasis om Kampot en omgeving te verkennen.

Kosten: voor een tweepersoonskamer inclusief badkamer, betaalden wij in oktober 2018 €10,- per nacht. Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Accommodatie in Koh Rong Samloem

Sunset Beach op Koh Rong Samloem vond ik één van de meest relaxte plekken, die wij tijdens onze wereldreis bezocht hebben. Dit strand is echter alleen te voet te bereiken door een jungletrekking van 35 minuten. Het draagt absoluut bij aan het Robinson Crusoe gevoel, maar hierdoor vond ik het voor Sunset Beach wel fijn om vooraf een accommodatie te reserveren.

Op Sunset Beach liggen slechts 4 accommodaties. Wij sliepen bij Huba Huba en dat is ons uitstekend bevallen. We hadden een familiebungalow aan het strand. Ons houten hutje was vrij basic, maar wel ontzettend knus en schoon. Bovendien renden we vanuit ons hutje zo de zee in! Bij Huba Huba zit ook een uitstekend restaurant. Mocht Huba Huba vol zitten, dan is Robinson Bungalows ook een prima keuze. Deze accommodatie vond ik er ook erg gezellig uitzien.

Kosten Huba Huba: wij betaalden hier in het laagseizoen (oktober 2018) €13,- per nacht voor een familiebungalow. Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Accommodaties in Cambodja Koh Rong Samloem
Hotels in Cambodja

Heb jij al eens een rondreis door Cambodja gemaakt? Dan ben ik heel benieuwd welke accommodaties in Cambodja jij mij en andere reizigers kunt aanraden. Heb je nog vragen over de plekken waar wij hebben geslapen? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder.

Meer Cambodja?

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat wanneer jij via deze link iets boekt, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar voor mij is dit een leuke manier om mijn blog te onderhouden. 

Dit vind je vast ook leuk!

Laat een reactie achter