Home Europa 7 fotogenieke plekken in Londen

7 fotogenieke plekken in Londen

door Dewi
Doen in Londen

Stedentrips, ik ben er gek op! Het is zo’n ontzettend fijne manier om er even een paar dagen tussenuit te gaan, de boel de boel te laten en te ontsnappen aan je dagelijkse ritme. Ik maak ieder jaar dan ook wel een aantal stedentrips, maar gek genoeg was ik nog nooit in Londen geweest. Toen een vriendin voor een half jaar naar Londen vertrok, moest het er toch maar eens van komen. En wat is Londen leuk! Parijs heeft mijn hart gestolen en er zijn maar weinig (hoofd)steden waar ik mij zo thuis voel als daar. Maar eerlijk is eerlijk: ik denk dat Londen voor mij nu ongeveer op gelijke hoogte staat als Parijs. Wat een fijne stad met een heerlijke sfeer en een enorme diversiteit! Bovendien is Londen ontzettend fotogeniek. Mijn camera draaide werkelijk overuren in deze stad. Vandaag zet ik 7 fotogenieke plekken in Londen voor je op een rijtje.

1. Alternatief Camden Town

Ben je opzoek naar een wat alternatiever gebied in Londen? Dan ben je in Camden Town op de juiste plaats! Als je van alternatieve kleding, antiek, tweedehands en andere prullaria houdt, is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Camden Market. Bovendien is het een fantastische plek om mensen te kijken. Eén van mijn favoriete bezigheden.

Kenmerkend voor Camden Town zijn de opvallende gevels. Aan de panden in Camden Highstreet kun je vaak aan de buitenkant al zien wat er binnen verkocht wordt. Zo zijn er bijvoorbeeld een gevel vol met schoenen of een gevel met spelkaarten. Eén ding is zeker als fotograaf kun je hier je hart ophalen!  Bovendien vind je  in deze wijk prachtige exemplaren street art.

Doen in Londen

2. Kunstzinnig Shoreditch

Shoreditch oh Shoreditch. Ik werd echt spontaan verliefd op deze hippe en creatieve wijk vol met street art. Ik ben echt een heel groot fan van street art en probeer in iedere stad dit soort wijken op te zoeken. Naar mijn idee maakt dit een wijk altijd nét wat levendiger en kleurrijker. Shoreditch is de Londense wijk met de meeste street art. Kunstenaars uit alle delen van de wereld komen naar deze Oost-Londense wijk om hun kunstwerken tentoon te stellen. Bijna iedere dag verschijnt hier weer een nieuw kunstwerk op één van de muren. Ik stond versteld van de schoonheid en de details van de kleurrijke stukken, die enorm fotogeniek zijn. Sla bij een bezoek aan Londen dus zeker deze creatieve wijk niet over! Wil je meer lezen over Shoreditch? Lees dan mijn blog street art in Shoreditch, één van de leukste wijken van Londen.

Street art Shoreditch Londen

Street art Shoreditch Londen

3. Bezoek kleurrijk Notting Hill

Naast Shoreditch is de welgestelde wijk Notting Hill één van mijn favoriete wijken in Londen. Wat is het hier prachtig! Met haar Victioriaanse woningen in schitterende pasteltinten die perfect in elkaar overlopen, heeft deze wijk mij volledig in haar greep. Bovendien zijn de schattig gekleurde huisjes ontzettend fotogeniek! Dwaal bij een bezoek aan Notting Hill over Portobello Road en vergaap je aan de schattige boetiekjes. Vergeet niet om af en toe een zijstraat in te slaan voor de meest verrassende doorkijkjes!

Ben je nieuwsgierig geworden naar Notting Hill? In mijn artikel ‘kleurrijk Notting Hill, de charmantste wijk van Londen’ vertel ik je meer.

Notting Hill

4. Fotografeer de skyline vanaf Waterloo Bridge

Vanaf Waterloo bridge heb je aan weerszijden een prachtig uitzicht over de stad. Aan de ene zijde van de brug kijk je uit over de indrukwekkende skyline, waar St. Pauls Cathedral een schitterend contrast biedt met de moderne architectuur. De Chart en de St. Mary Axe prijken trots aan de horizon. Aan de andere kant heb je een schitterend uitzicht op de Big Ben, de houses of parliament en de London Eye. Vanaf deze brug kun je schitterende foto’s maken van de Londense skyline, met name in het blauwe uurtje als de zon net onder is. Wat mij betreft zie je hier Londen op haar best.

Tip: vergeet niet om een statief mee te nemen! Als je in het blauwe uurtje fotografeert is het heel fijn om een statief bij je te hebben, zodat je kunt werken met een langere sluitertijd. Zo hoef je je ISO waarde niet omhoog te zetten en voorkom je ruis op je foto. Ik had mijn statief helaas niet bij me en vond dat toch wel erg jammer!

Doen in Londen

5. Buckingham Palace

Als je dan toch in Londen bent dan wil je natuurlijk ook wel even een glimp opvangen van Buckingham Palace. Tenminste, ik was erg benieuwd! Als je hier rond de schemering bent, gaan net de lichten aan. Dit zorgt voor een prettige sfeer en maakt het toch al indrukwekkende gebouw nóg fotgenieker. En wie weet vang je nog een glimp op van Queen Elisabeth ;).

Doen in Londen

6. Oxford street

Oxford Street is dé grote winkelstraat van Londen. Hier vind je vooral de grote ketens. Hoewel ik zelf meer houd van kleine bijzondere winkeltjes in opkomende wijken, is Oxford Street wel echt prachtig om te zien. Vooral ’s avonds rond de kerstperiode is de verlichting echt indrukwekkend.

Hier lees je alles over de leukste dingen om te doen in Londen.

Doen in Londen

7. Lion King – London’s Pride

Hoewel de musical The Lion King misschien niet echt een plek is om te fotograferen, is het wel een enorm visueel spektakel. Daarom wilde ik het toch even noemen. Bij een bezoek aan Londen is het natuurlijk fantastisch om een musical te bezoeken. De stad heeft zoveel prachtige theaters en er draaien ontzettend veel musicals. De Lion King is wat mij betreft de koning der musicals. Van het begin tot het einde heb ik met open mond zitten kijken. Wát was dit goed. Goede acteurs, prachtige muziek en schitterende decoren. We werden letterlijk omvergeblazen bevonden ons in een emotionele achtbaan. Van het overlijden van Mufasa tot Hakuna Matata, het was werkelijk adembenemend. Woorden schieten eigenlijk te kort om dit spektakel te omschrijven en superlatieven doen geen recht aan de kracht van deze musical.

Tip: mocht je de Lion King willen bezoeken, probeer dan zeker een plaats te bemachtigen in de stalls. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan, maar hoewel ik normaal gesproken een low-budget reiziger ben, vond ik dit iedere cent dubbel en dwars waard!

Doen in Londen

Ben jij wel eens in Londen geweest en weet jij nog leuke fotogenieke plekken? Dan hoor ik ze heel graag. Deel ze vooral in een reactie hieronder!

Dit vind je vast ook leuk!

2 reacties

I.M.J. Schreuder 19 december 2016 - 22:49

Heel erg leuk!!

Reageer
Dewi 19 december 2016 - 22:58

Dankjewel!

Reageer

Laat een reactie achter